Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα για το 1821: Οι Έλληνες δεν επαναστάτησαν για την... φορολογία!

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα για το 1821: Οι Έλληνες δεν επαναστάτησαν για την... φορολογία!


Έγραψε στο παρελθόν ο Αλέξης Τσίπρας στον λογαριασμό του στο twitter: «Η Επανάσταση του '21 είχε μέσα της βαθιά χαραγμένες τις αξίες που έφερε στο προσκήνιο ο Διαφωτισμός. Όπως και οι μεγάλες επαναστάσεις του 18ου αιώνα, στη Γαλλία και την Αμερική».
Ποια σχέση έχει το μήνυμα του Τσίπρα με την πραγματικότητα; Ας δούμε κάποια δεδομένα…
Αμερικανική Επανάσταση και 1821: Με τον όρο Αμερικανική Επανάσταση ορίζεται ο πόλεμος μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και των αποικιών της στην Αμερική. Οι Άγγλοι φορολογούσαν βαριά τις αποικίες τους, γεγονός που προκαλούσε τη δυσφορία των κατοίκων, ιδιαίτερα των πλουσιότερων οι οποίοι ήθελαν να ξεφύγουν από την οικονομική κηδεμονία της Μεγάλης Βρετανίας. Η δυσφορία για τα φορολογικά μέτρα αρχικά αλλά κυρίως για τον φόρο του τσαγιού, που διατηρήθηκε για λόγους γοήτρου έπειτα τις πρώτες αντιδράσεις των αποίκων, οδήγησε τους Αμερικανούς όχι μόνο να σταματήσουν να αγοράζουν τσάι, αλλά και να καταστρέψουν τα μεγάλα φορτία τσαγιού, πετώντας τα στη θάλασσα του λιμανιού της Βοστόνης, στις 16 Δεκεμβρίου 1773.
Έτσι ακριβώς έγινε και το 1821 λόγω της φορολογίας του τσαγιού επαναστάτησαν οι Έλληνες! Τέτοιας ανοησίες πιστεύουν οι “προοδευτικοί” προσβάλλοντας βάναυσα μία Επανάσταση πέρα για πέρα Εθνική. Ας δούμε όμως τώρα τα περί Γαλλίας και Διαφωτισμού, που λένε οι φιλελεύθεροι της “αντίπερα” όχθης της ΝΔ.
“Διαφωτισμός” και 1821: Τι ήταν ο “διαφωτισμός”; Η φιλοσοφία του διαφωτισμού κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα προπαγάνδιζε αντιλήψεις οι οποίες εστρέφοντο προς ένα κοινοβουλευτικό κράτος, προς το αστικό κράτος, το κοσμικό κράτος καθώς και την πίστη στη λογική. Μάλιστα η Γαλλική Επανάσταση κατήργησε την Θρησκεία και θέσπισε την πίστη στην θεά λογική και το υπέρτατο ον. Τι σχέση μπορεί να έχει η Επανάσταση αυτή με το 1821, το οποίο έγινε για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία;
 ΧΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις