Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Συμφωνία των Πρεσπών: Η βουλή απέρριψε την άρση της ασυλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ!


Για την ΝΔ η Συμφωνία ψηφίστηκε και ισχύει δια στόματος Τασούλα!


Απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία και με 207 ψήφους, στην Ολομέλεια της Βουλής, οι αιτήσεις άρσεις ασυλίας κατά του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, του πρώην υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και 52 ακόμα εν ενεργεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν κυρώσει στις 25 Ιανουαρίου του 2019 στη Βουλή, τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αιχμές κατά του Αρείου Πάγου που διαβίβασε τη δικογραφία στη βουλή!

Το εισαγγελικό αίτημα στάλθηκε στη Βουλή μετά από μηνυτήρια αναφορά πολιτών για εσχάτη προδοσία εναντίον όλων των επανεκλεγέντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παρέμβαση Τασούλα

Κατά την συνεδρίαση υπήρξε παρέμβαση και του κ. Ταούλα που υπογράμμισε ότι ο Άρειος Πάγος όφειλε να εξετάσει το αβάσιμο της μήνυσης και να μην την διαβιβάσει στο κοινοβούλιο.

«Οι εντάσεις, αντιρρήσεις και οι θέσεις των κομμάτων ακούστηκαν και αναλύθηκαν κατά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Παρά τις διαφωνίες που ειπώθηκαν και απο την δική μας παράταξη η Συμφωνία ψηφίστηκε και ισχύει. Η Ελλάδα είναι υπέρ των Συμφωνιών και του Διεθνούς Δικαίου. Το κύριο, μέγιστο και ισχυρότερο επιχείρημά μας στις διαφορές με τον εξ ανατολών γείτονά μας είναι το Διεθνές Δίκαιο. Συνεπώς δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά» είπε ο κ. Τασούλας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις