ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ

ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ


Κατά την διάρκεια της τριπλής κατοχής οι γερμανικός στρατός ελάμβανε χρήματα υπό μορφή δανείου από την Τράπεζα της Ελλάδος, προσθέτοντας μια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στην Πατρίδα μας, εκτός των κατασχέσεων και των καταστροφών που υπέστη ο Ελληνισμός. 

Όμως το χρέος τους αυτό οι Γερμανοί το αναγνώρισαν και μάλιστα πριν την λήξη του πολέμου ξεκίνησαν να το αποπληρώνουν. Στην Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων, το 1946, το κατοχικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα ανήρχετο σε 100 δισ. ευρώ. Από τότε έπαυσε το άτοκο της οφειλής και με την προσθήκη ενός συμβολικού επιτοκίου, το χρέος σήμερα ανέρχεται σε 510 δισ. ευρώ. Άλλες εκτιμήσεις έγκριτων ευρωπαίων οικονομολόγων κάνουν λόγο για 575 δισεκατομμύρια ευρώ (Jacques Delpla, «Les Echos» 23/6/11). 

Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στην διεκδίκηση του κατοχικού δανείου από την γερμανική κυβέρνηση, η οποία άλλωστε ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την «φούσκα» του ελληνικού χρέους. Τα «εύκολα δανεικά» της Ε.Ε. που ελάμβανε η Ελλάς τις τελευταίες δεκαετίες έδωσαν ζωή στη γερμανική εξαγωγική βιομηχανία και μέχρι σήμερα αποπληρώνονται με τοκογλυφικούς όρους. Μόνο μία αληθινά εθνική ηγεσία μπορεί να διεκδικήσει τα δίκαια της Ελλάδος και τον συμψηφισμό του χρέους μας προς την Γερμανία με το κατοχικό δάνειο.

ΠΗΓΗ: 8o ΣΥΝΕΔΡΙΟ 
             ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
             ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις