ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΣΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ


«Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις»

Δανεικά και  Αγύριστα 

Το σχέδιο νόμου: 

Oποιοσδήποτε ΔΙΑΘΈΤΕΙ κεφάλαιο τουλάχιστον € 400.000 μπορεί να φτιάξει μια εταιρεία που θα δίνει δάνεια σε ιδιώτες μέχρι € 25.000 με το επιτόκιο που θα ορίσει.  Αν δανείζεις σε αφερέγγυους και χάσεις τα λεφτά σου, εσύ πήρες το ρίσκο. Αν για να αντισταθμίσεις το ρίσκο, ζητάς μεγάλο επιτόκιο κι ο άλλος συμφωνεί, είναι δικό σας θέμα. 

Άρθρο 14 – Δραστηριότητες
1. Τα ιδρύματα μικροχρηματοδοτήσεων μπορούν να χορηγούν, ενδεικτικά, μικροχρηματοδοτήσεις ως εξής:
(…)
δ) μορφές πιστώσεων που αποβλέπουν στην ενίσχυση δημόσιων πολιτικών ή την κοινωνική και οικονομική ένταξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, μέχρι είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ, και οι οποίες αφορούν, ιδίως, στην αντιμετώπιση της ανεργίας ή της αναστολής ή μείωσης του χρόνου εργασίας για λόγους που δεν οφείλονται σε οικεία βούληση.

Άρθρο 22,  Κρατικά Ιδρύματα! 400.000 
ΘΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΗ  ΤΩΝ € 25.000  σε ΗΜΈΤΕΡΟΥΣ;


Άρθρο 22
Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
1. Τα ιδρύματα μικροχρηματοδοτήσεων επιτρέπεται να συμμετέχουν σε προγράμματα χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων με συνεπένδυση από το εθνικό ή το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και να λαμβάνουν εγγυήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο, τηρουμένων των κανόνων του ενωσιακού δικαίου για τις κρατικές ενισχύσεις.
(…)
4. Σε προγράμματα χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων της παρ. 1 επιτρέπεται να μετέχει και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Δημιουργία κρατικών ιδρυμάτων με κρατική εγγύηση με την μορφή του ΝΠΙΔ, θα δίνουν δανεικά σε «ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ»ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΗ και θα το πληρώνει, όπως πάντα, ο ελληνικός λαός

.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις