ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 Η Επιτροπή Πισσαρίδη και το μέλλον του ασφαλιστικού.

Στη σκιά των ραγδαίων εξελίξεων στην εξωτερική μας πολιτική,δημοσιεύθηκε το πόρισμα της επιτροπής Πισσαριδη.

Αμφιλεγομενοι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν τις γνώσεις τους για να ντύσουν με το κατάλληλο περίβλημα την καταστροφή του κοινωνικού κράτους.

Ανάμεσα σε άλλα μίλησαν για την εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην Ελλάδα.Μας λένε δηλαδή ότι το κράτος θα εγγυάται ένα πολύ μικρό ποσό κι από εκεί κι έπειτα η μεν νέα επικουρική θα βγαίνει μέσω επενδύσεων των χρημάτων των ασφαλισμένων και ο τρίτος πυλώνας θα είναι η εισαγωγή των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στο χώρο της δημόσιας ασφάλισης.

Κατ αρχήν γιατί να εγγυάται ένα μικρό ποσό το κράτος; Εργοδότες κι εργαζόμενοι πλήρωσαν γενναίες εισφορές για να μπορούν οι πολίτες να έχουν μια αξιοπρεπή σύνταξη. Ομως δεν τη χάρηκαν ποτέ.Γιατι;

Γιατί κατέθεταν οι διοικήσεις άτοκα στις εμπορικές τράπεζες τα χρήματα απ’ τη μια μεριά κι απ’ την άλλη έκαναν αυτό που λένε ότι θα γίνει τώρα,δηλαδή επένδυσαν τα χρήματα των ταμείων στο χρηματιστήριο κι όταν ξέσπασε η κρίση του χρηματιστηρίου τα χρήματα αυτά χάθηκαν.Δε μας λέει κανένας τι θα γίνει με αυτά τα λεφτά.Θα αναζητηθούν;Δεν το νομίζω. Απλά λέει το κράτος δεν τα έχουμε,προσπαθήστε ν αποταμιεύσεις μόνοι σας….

Να αποταμιεύσει ποιος; Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με 300 και 400 ευρώ το μήνα και δεν τους φτάνουν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Από πού θ αποταμιεύσουν οι άνθρωποι αυτοί;

Μας λένε επίσης ότι βασικός λόγος για τις μεταρρυθμίσεις αυτές είναι ότι η Ελλάδα γερνά και έχουμε λιγότερα παιδιά κι επομένως λιγότερους εργαζόμενους για να στηρίξουν το ασφαλιστικό.Πως στηρίχθηκε στην πράξη ο γάμος,η τεκνοποίηση και η γέννηση ελληνόπουλων που θ αποτελέσουν το αύριο της χώρας;

Όλοι θυμόμαστε τι είχε πει ο Σπράος,ο φίλος του Σημίτη για το θέμα…Μην κάνετε παιδιά γιατί ώσπου να αποδώσουν στην παραγωγή είναι μόνο έξοδα.

Και θα μας πείσουν όλοι αυτοί ότι νοιάζονται για το καλό μας; Τίποτα δεν είναι για το καλό μας…Είναι μόνο για την καταστροφή μας.

Στήριξη του ασφαλιστικού σημαίνει γενναία φορολογικά κίνητρα στην τεκνοποίηση, κυνήγημα της μαύρης εργασίας με σοβαρά πρόστιμα σε όσους δεν πληρώνουν εισφορές και γενικότερα υποστήριξη του ελληνικού πληθυσμού. Όχι άλλα επιδόματα στους λαθρομετανάστες,όχι νέες « επενδύσεις» των χρημάτων του κόσμου στο χρηματιστήριο.Τα χρήματα των ασφαλισμένων είναι ιερά και πρέπει να προστατευθούν με κάθε τρόπο.Και, τέλος, αναζήτηση με κάθε τρόπο των κλεμμένων χρημάτων της κοινωνικής ασφάλισης και αποστολή των υπευθύνων στη δικαιοσύνη ώστε να μην ξανατολμησει κανείς ποτέ να παίξει με το μέλλον των εργαζομένων και της χώρας.

Αυτά όμως δε μπορούν να γίνουν απ’ όλους αυτούς που ήταν οι φορείς της καταστροφής στις μέρες της μεταπολίτευσης αλλά μόνο από τη Χρυσή Αυγή που είναι το μοναδικό κόμμα που ενδιαφέρεται για τους Έλληνες και όχι για το τι λέει ο διεθνής παράγοντας και οι δανειστές.

Έχουμε πολλή δουλειά για να διαφωτίσουμε τον κόσμο πάνω και σε αυτό το σοβαρό ζήτημα. Καλή δύναμη σε όλους μας!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις