ΦΥΛΑΤΤΕΙΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΣ!

 

ΦΥΛΑΤΤΕΙΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΣ!

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΣΤΡΙΕΣ

Ίσως θα ήταν καλύτερα να πω αδέλφια μου και αδελφές μου. Και το λέω αυτό διότι δεν είμαστε μόνο συναγωνιστές, αλλά αδέλφια εξ αίματος, αφού είμαστε ορκισμένοι με αίμα και τιμή στον Αρχηγό μας

Μαζευτήκαμε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στο πλευρό του Αρχηγου μας με δάδες και τα προφυρά λάβαρα της ΧΑ έχοντας συναίσθηση του ένδοξου έθνους των ελλήνων και της πατρίδος για να τιμήσουμε τους 300 άνδρες έλληνες Σπαρτιάτες και των 700 Θεσπιέων που έδωσαν την τελευταία τους πνοή μαζί με τους Σπαρτιάτες όπως αρμόζει σε άνδρες που ήξεραν πως ο σκοπός για τον οποίο θα μάχονταν ήταν καταδικασμένος. Σ’ αυτούς τους ανδρείους άνδρες ακόμη μεγαλύτερη τιμή αξίζει.

Οι Θερμοπύλες αποτελούν παράδειγμα ηρωϊσμού των ελεύθερων ανδρών που υπερασπίζονται την πατρίδα τους και την ελευθερία τους!

Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των

 

ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.

 

 

Οι Πέρσες έφθασαν στις Θερμοπύλες στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Εκείνη την περίοδο, οι Σπαρτιάτες γιόρταζαν τα Κάρνει, ενώ ήταν επίσης η περίοδος των Ολυμπιακών Αγώνων - μια σύγκρουση εκείνη την περίοδο θεωρούνταν ιεροσυλία.

Παρ' ολ' αυτά, οι Έφοροι της Σπάρτης θεώρησαν ότι η επείγουσα κατάσταση ήταν σοβαρή δικαιολογία για να στείλουν στρατό με αρχηγό τον Λεωνίδα. Ο Ηρόδοτος αναφέρει τον χρησμό της Πυθίας : είτε η Σπάρτη θα χαθεί είτε θα χάσει ένα βασιλιά[

Ο Λεωνίδας πίστευε ότι έπρεπε να πεθάνει για να σωθεί η Σπάρτη, γι' αυτό και πήρε μονάχα 300 Σπαρτιάτες, οι οποίοι είχαν γιους. Κατά τη διάρκεια της πορείας τους, οι Σπαρτιάτες ενισχύθηκαν με άλλους 5.000 άνδρες.[ Ο Λεωνίδας αποφάσισε να παρατάξει τους Σπαρτιάτες στο κέντρο, όπου βρίσκονταν το πιο στενό σημείο των Θερμοπυλών, ενώ οι Φωκιείς ανέλαβαν να χτίσουν αμυντικό τείχος

Ο Ξέρξης έστειλε πρεσβευτή για να πείσει τον Λεωνίδα να καταθέσει τα όπλα. Η απάντηση του Λεωνίδα ήταν «Μολών λαβέ λαβέ»  Η μάχη ήταν αναπόφευκτη, αλλά ο Ξέρξης προτίμησε να περιμένει τέσσερις μέρες, πιστεύοντας ότι οι Έλληνες θα διασκορπιστούν.

 

Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι οι Πέρσες είχαν στη διάθεση τους 2,6 εκατομμύρια στρατιώτες, καθώς και βοηθητικά σώματα].

 

 

Ο ποιητής Σιμωνίδης ο Κείος, ο οποίος έζησε την περίοδο της μάχης, γράφει

Η μάχη που επακολούθησε σφοδρότατη γι αυτό και ο Ξέρξης σηκώθηκε τρεις φορές από τον θρόνο του!

Αφού βρήκαν το σώμα του Λεωνίδα, μετά τη μάχη, ο Ξέρξης διέταξε να το αποκεφαλίσουν - κάτι ασυνήθιστο για τους Πέρσες, που συνήθιζαν να τιμούν τους γενναίους αντιπάλους τους. Μετά από σαράντα χρόνια, τα λείψανα του Λεωνίδα μεταφέρθηκαν στη Σπάρτη και διοργανώθηκαν ετήσιοι αγώνες προς τιμή του

Οι μετέπειτα νίκες των Ελλήνων και η δόξα τους δεν μπορούν να συγκριθούν με την δοξασμένη πτώση του Λεωνίδα και των ανδρών του

Παράλληλα όμως έρχεται και στο νου μας μεγάλος αντιήρωας της Αρχαίας Ελλάδας που οδήγησε τους Πέρσες στα νώτα των Σπαρτιατών του Λεωνίδα και που από τότε αποτελεί το οικουμενικό πρόσωπο της προδοσίας αλλά και της υπέρτατης ύβρης έναντι της πατρίδας.

Η εικόνα του Εφιάλτη, του εκάστοτε Εφιάλτη, έρχεται και επανέρχεται στην παγκόσμια ιστορία και σίγουρα στα του τόπου μας. Ο γιος του Ευρυδήμου πρόδωσε τις ελληνικές θέσεις στους ξενόφερτους εισβολείς από την Περσία, κάποιος άλλος θα έκανε κάτι αντίστοιχο κατά την Επανάσταση του 1821, το Έπος του 1940 και πάει λέγοντας.

 

Εφιάλτες δεν λείπουν από πουθενά και από καμιά εποχή.

Σάυτη λοιπον την συγκέντρωση που βρεθήκαμε δώσαμε και μεις οι Χρυσαυγίτες και Χρυσαυγίτισσες τον δικό μας όρκο τιμής και αίματος μπροστά στο ιερό αυτό τύμβο και στον αρχηγό μας ότι θα  φυλάμε τις Θερμοπύλες που οι ίδιοι έχουμε ορίσει για τον εαυτό μας και τον Λαικό Συνδέσμο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Παραμείναμε  αμετακίνητοι στις αρχές και στο Αρχηγό μας χωρις να παρεκκλίνουμε ποτέ από το σκοπό μας και τις αρχές μας, ως συνεχιστές του ένδοξου έθνους των Ελλήνων.

ΚΑΙ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΌΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΆΥΤΟ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ!

Eδώ ο Σιμωνίδης ο Κείος έγραψε μετά την μάχη ένα από τα πιο γνωστά επιγράμματα του σύμφωνα με τον Ηρόδοτο.

Ω! ξείν, αγγέλειν  Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθώμενοι.

δηλ. Ω! ξένε πήγαινε και πες στους Λακεδαιμόνιους ότι εδώ πέσαμε, διότι πιστέψαμε [υπακούσαμε] τα λόγια εκείνων [τα προστάγματα τους]

Φωνάξαμε δυνατά για να μας ακούσουν εκεί κάτω στον Άδη σε όλους αυτούς που πέσανε σε αυτήν την μεγάλη Μάχη. Ότι Θα είμαστε πάντα εδώ και θα δώσουμε και την τελευταία ρανίδα του αίματος μας για την Πατρίδα.

Φωνάξουμε όλοι μαζί.

Ζήτω η Ελλάς.

Ζήτω Η Χρυσή Αυγή. Αίμα, Τιμή Χρυσή Αυγή

ΖΗΤΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ




 

 




        



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις