ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ!

 Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, σήμερα, έχει την παγιωμένη εντύπωση πως ότι κι αν γίνει θα μας σώσουν οι ξένοι με τα οικονομικά τους πακέτα και πως η όποια αντίσταση δεν έχει κανένα απολύτως νόημα καθώς τόσο η κυβέρνηση, όσο και όλα τα υπόλοιπα κόμματα υπακούν άνωθεν εντολές.

Άρα, για εμάς ως Έλληνες, σύμφωνα με αυτή τη λογική μένει μόνο ο ρόλος του καμπάρσου (του δούλου) αφού οι πρωταγωνιστές του σόου έχουν προ πολλού βολευτεί στα κλιμάκια της εξουσίας, ενώ οι σκηνοθέτες κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό… Και αυτό είναι κάτι που ο μέσος πολίτης το έχει αποδεχθεί πλήρως. Γι’ αυτό και το μόνο που τον νοιάζει είναι η επιβίωση του. Να βρει μια δουλειά ακόμα και με 350€ για να έχει να φάει μισό πιάτο φαί την επόμενη μέρα και να πει ότι τουλάχιστον δεν ζει στον δρόμο.
Αγνοεί πλήρως ότι ο Ατομικισμός είναι αυτός που μας έφερε σε αυτό το κατάντημα. Νομίζει πως φταίνε οι ξένοι τραπεζίτες ή οποίος άλλος πιστεύει πως ορίζει το μέλλον μας. Υποβαθμίζει τις προδοσίες και τα πισογυρίσματα των πολιτικών θεωρώντας τους πιόνια που έκαναν ότι έκαναν για να σώσουν τον κ..λο τους! Γιατί ακριβώς το ίδιο θα έκανε στην θέση τους και αυτός. Γιατί το πρόβλημα ήταν και είναι ο Ατομικισμός. Και οι πολιτικοί που έχουμε αντικατοπτρίζουν, αν όχι την πλειοψηφία, τότε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του λαού μας. Είναι οι πολιτικοί που μας αξίζουν, οι πολιτικοί που ικετέψαμε και γλύψαμε για να μας εξουσιάσουν και να μας σώσουν! Και παρ’ όλη την απελπισία μας, στο τέλος τους συγχωρούμε. Κι όχι απλά τους συγχωρούμε, αλλά τους δίνουμε και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη ευκαιρία. Γιατί: «εμείς δεν είμαστε άξιοι. Αυτοί έχουν τις γνώσεις και τις επαφές, αυτούς βλέπουμε στα κανάλια, οπότε και απ’ αυτούς θα επιλέξουμε ποιοί θα μας διοικήσουν.
Σάμπως εμείς τι ξέρουμε να κάνουμε; Υπάλληλοι είμαστε…». Αυτά σκέφτεται καθημερινά ο παραιτημένος νεοέλληνας.
Resist to Exist!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις