Η συνεχής υποχωρητικότητα του Ελληνικού Κράτους και των Ιεραρχων της Ορθοδοξίας απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό !

 

Η προκλητική απόφαση του τούρκου προέδρου να μετατρέψει τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας σε χώρο λατρείας για μουσουλμάνους αποτελεί μία ακόμα θλιβερή υπενθύμιση πως καμία διπλωματική γλώσσα και καμιά διεθνή συνθήκη δε μπορεί να προστατεύσει τα εθνικά μας δίκαια, όσο η ελληνική πλευρά εμμένει στο μεγάλο ψέμα του Διεθνούς Δικαίου και της διαχρονικής υποχωρητικότητας του Ελληνικού Κράτους απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό ! . 

 

Όχι μόνο δεν ενισχύεται το κύρος της χώρας, αλλά υπονομεύεται το εθνικό φρόνημα του ελληνικού λαού, ο οποίος πιστεύει διαχρονικά στις αλληλένδετες έννοιες του έθνους και της ορθοδοξίας.

 

Η κατασκευή της Αγιάς Σοφιίας ολοκληρώθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα και τα εγκαίνιά του ναού τελέστηκαν στις 27 Δεκεμβρίου του 537 Μ.Χ Ο Ιουστινιανός αναφώνησε «Δόξα τω Θεώ τω καταξιώσαντί με τοιούτον έργον επιτελέσαι. Νενίκηκά σε, Σολομών!», θέλοντας έτσι να εκφράσει το θαυμασμό του για το μνημείο το οποίο ήταν πιο θαυμαστό από τον Ναό του Σολομώντα στα Ιεροσόλυμα.

 

Ο Θεός μάς θέλει ζηλωτές. Μας θέλει να επιδιώκουμε με ζήλο και συστηματικότητα την υπακοή στο θέλημά Του. Η επιτέλεση των καθηκόντων μας να γίνεται με την καρδιά μας.και με πνεύμα θυσίας λωστε να κερδίσουμε τη χάρη και την ευλογία Του!

 

 "ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΚΥΡΙΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΙΩΠΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΗ Η ΠΙΣΤΗΣ"

"Εντολή γάρ Κυρίου μή σιωπάν εν καιρώ κινδυνευούσης πίστεως. Ώστε, ότε περί πίστεως ο λόγος, ούκ εστιν ειπείν, εγώ τίς ειμί; Ιερεύς, άρχων, στρατιώτης, γεωργός, πένης; Ουδείς μοι λόγος και φροντίς περί του προκειμένου. Ουά οί λίθοι κεκράξουσι καί σύ σιωπηλός και άφροντις;»

Δηλαδή "Είναι εντολή Κυρίου νά μή σιωπούμε όταν κινδυνεύη η πίστης. Συνεπώς, όταν πρόκειται γιά τήν πίστιν, δέν πρέπει νά είπη κανείς: ποιός είμαι εγώ; Ιερεύς, άρχων, στρατιώτης, γεωργός, πτωχός; Δέν μου πέφτει εμένα λόγος καί φροντίς. Τι λέγεις, οί πέτρες θά φωνάξουν, καί σύ θα μείνεις σιωπηλός καί άπραγος;"

ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΟΥΔΙΤΗΣ

 

 

Η Ορθόδοξη Πίστη μας είναι βασικός θεμέλιος λίθος τής Πατρίδος μας. Είναι ο αληθινός Λόγος τού ενός και μόνου Ζώντος Θεού και παράλληλα ο αποστολικός χαρακτήρας τού Ελληνικού Έθνους. Όπως ακριβώς απορρίπτουμε την παγκοσμιοποίηση, έτσι ακριβώς απορρίπτουμε και την πανθρησκεία. Όπως ακριβώς απαραβίαστα είναι τα ελληνικά εδάφη, έτσι ακριβώς απαραβίαστα είναι και τα ελληνορθόδοξα προσκυνήματα. Η Ορθοδοξία είναι προσδιοριστικός παράγοντας τού καταστατικού χάρτη της ελληνικής πολιτείας και τής ελληνικότητας μαζί με το ελληνικό αίμα.

 

Η χιλιόχρονη Αυτοκρατορία της Πόλεως των Κωνσταντίνων είχε χαρακτήρα προπαντός ΕΛΛΗΝΙΚΟ και ο Ανθέμιος και ο Ισίδωρος, που έκτισαν την Αγία Σοφία, χρησιμοποιώντας και σπαράγματα αρχαίων ναών, δεν ήταν εκπρόσωποι της UNESCO, αλλά ΕΛΛΗΝΕΣ! Σε αυτή την Εκκλησιά λειτουργήθηκε όλη η Ελληνική Ιστορία μέχρι τον τελευταίο Αυτοκράτορά μας Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Αυτή η Εκκλησιά είναι το σύμβολο, το όνειρο και ο πόθος όχι μόνο ολόκληρου του Γένους μας αλλά και ολόκληρου του χριστανικού κόσμου.

 

Όχι μόνο οι πολιτικοί άρχοντες και Θρησκευτικοί πατέρες δεν καταδικάζουν κάθε ενέργεια που στρέφεται ενάντια στην κυριαρχία, ιστορία κι εθνική πολιτιστική κληρονομιά της Πατρίδος μας και του έθνους μας από την επιθετική στάση της Τουρκίας και ούτε καλούν τον ελληνικό λαό σε εγρήγορση, ώστε να αντισταθεί στο σχέδιο ισλαμοποίησης της Ελλάδος που συντελείται εντός κι εκτός συνόρων.

 

Ήλθε η ώρα να μετρήσει η Ελλάδα ποιοι είναι οι πραγματικοί της σύμμαχοι και ποιοι αυτοί που την χρησιμοποιούν!

 

Ο καιρός της ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ και ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ έχει παρέλθει προ πολλού!


Η λήψη μέτρων είναι επιβεβλημένη!

 

Α) Απομάκρυνση του Τούρκου Πρεσβευτή και κλήση του Έλληνα Πρεσβευτή στην Άγκυρα να γυρίσει στην Ελλάδα. Διακοπή των διπλωματικών σχέσεων. 

Β) Κλείσιμο τώρα του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή. 


 

Ήλθε η ώρα να μετρήσει η Ελλάδα ποιοι είναι οι πραγματικοί της σύμμαχοι και ποιοι αυτοί που χρησιμοποιούν την Ελλάδα σαν προτεκτοράτο. 










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις