Τριτοκοσμικές εικόνες από την κακοκαιρία «Μπάλλος» !


Τριτοκοσμικές είναι οι εικόνες από την κακοκαιρία «Μπάλλος» !

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη  και ο νέος φερτός Κύπριος υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης επέβαλαν ένα ξεχωριστό lockdown στην Αττική με απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και Παραλιακή έως τις 08:00, κλειστό το Δημόσιο και τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Για όλα φταίει η κλιματική αλλαγή και η  κακοκαιρία «Μπάλλος» που  έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα σε όλη την χώρα και από παντού φτάνουν απίστευτες εικόνες, όπως αυτές του αστικού λεωφορείου που βούλιαξε κυριολεκτικά στη Λεωφόρο Ποσειδώνος από τη νεροποντή.

Μήπως όμως δεν φταίει μόνο η κλιματική αλλαγή αλλά και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην σφοδρότητα των πλημμυρικών φαινομένων όπου μεγάλη ευθύνη φέρουν διαχρονικά οι εκάστοτε πολιτικές των κυβερνήσεων. Μήπως επιτέλους σε αυτή τη χώρα πρέπει να υπάρχει συνεργασία όλων των δημοσίων υπηρέσιών και να μην δρουν ανεξάρτητα μεταξύ τους. Σπάνια έχουμε παρατηρήσει συνεργασία πολεοδομικών και υδραυλικών μελετών. 

 Έχουν καταγραφεί κατα καιρούς από ειδικούς ότι :

Δεν υπάρχει σεβασμός στις φυσικές «χαράξεις» των ρεμάτων, με μείωση του εύρους της κοίτης των (στα οδικά δίκτυα, εκτροπές της κοίτης αυθαίρετες ), με στενώσεις σε διαβάσεις και αλλαγές κατεύθυνσης με μικρές ακτίνες καμπυλότητας:

–          Παρουσία ρύπανσης και φερτών υλικών

–          Ανεπαρκή τεχνικά έργα (γέφυρες, διαβάσεις κλπ)

–          Κλειστοί αγωγοί και κυρίως δίδυμοι

–          Διακοπή και παρεμπόδιση της συνέχειας των ρεμάτων

–          Στενώσεις κοιτών με αυθαίρετες και «νόμιμες» κατασκευές εντός των ρεμάτων

–          Καλύψεις κοιτών των ρεμάτων που περνούν μέσα από τους αστικούς ιστούς και μη υδατοπερατά υλικά.

Επιπλέον θα πρέπει να αναφέρουμε την μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση αντιπλημμυρικών έργων. Ακόμα και τις απευθείας αναθέσεις που γίνονται για δήθεν εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις και όχι για να δίνονται έργα σε γνωστούς.

Τα συμπεράσματα δικά σας.









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις