H επιδείνωση των σχέσεων της Τουρκίας με τη Δύση θα πρέπει να μας ανησυχεί τα Μέγιστα!

Γράφει : Ιωάννης Λαμπρογιάννης του Αναστασίου

Τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας  Χουλουσί Ακάρ καθώς και άλλοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Ερτογάν χρησιμοποιούν μια έντονη  επιθετική ρητορική κατά της Πατρίδος μας.

Το προηγούμενο διήμερο, κατά την κορύφωση της άσκησης «Μέδουσα 11» με τη συμμετοχή Ελλάδας, Αιγύπτου, Κυπριακής Δημοκρατίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και παρατηρητές από τη Γαλλία, την Ινδία, την Ιορδανία, το Μαρόκο, την Πορτογαλία και τη Σαουδική Αραβία, σημειώθηκαν πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα τα νησιά Παναγιά, Ανθρωποφάγοι, Μακρονήσι και Οινούσσες!

Σε συνδυασμό με την αναταραχή στην τουρκική οικονομία και η αντιμετώπιση προβλήμάτων στο εσωτερικό ή στην ανατολική πλευρά των συνόρων της (Συρία, Ιράκ), μεγάλη είναι η πιθανότητα διάχυσης αυτών είναι πιθανή και προς δυσμάς εννούμε πάντοτε την Ελλάδα!

Η πιθανότητα της παρατεταμένης αυτής πολιτικής αναταραχής στη γειτονική χώρα θα πρέπει να μας φέρει στην μνήμη και την απόπειρα οργανωμένης αποσταθεροποίησης των συνόρων στον Έβρο του 2020 που σημειώθηκε  μόλις λίγα 24ωρα έπειτα από μια πολύνεκρη επίθεση κατά Τούρκων στρατιωτικών.

Η Τουρκία φιλοξενεί εκατομμύρια πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, ενώ από το 2016 και έπειτα η Ελλάδα έχει έλθει αντιμέτωπη και με ένα κύμα Τούρκων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους διότι διώκονται πολιτικά. Σε περίπτωση εσωτερικής αναταραχής στην Τουρκία ένα ανανεωμένο προσφυγικό και λαθρομεταναστευτικό κύμα κατευθυνόμενο από οργανωμένη τουρκική πολιτική προς την Ελλάδα είναι το μόνο σίγουρο γεγονός που θα συμβεί.

Όλα τα παταραπάνω έχουν πολλάκις τονισθεί δτην Βουλή απο τον Γ.Γ του Λαικού Συνδέσμου Χρυση Αυγή Ν.Γ. Μιχαλολιάκο καθώς και η αναγκαιότητα δημιουργίας ΑΟΖ αλλά απευθύνονταν σε ώτα μη ακουόντων καθότι ακολουθούσαν όπως πάντα τις εντολές των Αφεντικών τους!

Η επιδείνωση των σχέσεων της Τουρκίας με τη Δύση και κυρίως με τις ΗΠΑ θα πρέπει να ανησυχήσει την κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι συμφωνίες με την Ισπανία για συνεργασία της στρατιωτικής βιομηχανίας των δύο κρατών και η αναμενόμενη άφιξη του πρίγκιπα διαδόχου των ΗΑΕ στην Αγκυρα χρησιμοποιούνται από από τον Ερτογάν ως στρατιωτική υπεροχή και παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο με ισχυρούς δεσμούς κρατών της Ε.Ε όπως της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας! 

Καλό θα ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη να προετοιμαστεί για να  προασπίσει για άλλη μια φορά τα ευρωπαϊκά σύνορα, γιατί οι εταίροι μας στη Ε.Ε ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντα των κρατών τους  και δεν φαίνεται στον ορίζοντα να εκδηλώσουν  τη συμπαράστασή τους!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις