Tα εμβολιασμένα άτομα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην μετάδοση του Covid-19! Lancet ιατρικό περιοδικό!

 

Είναι λάθος και επικίνδυνο να μιλάμε για πανδημία μη εμβολιασμένων!


Το Lancet είναι ένα εβδομαδιαίο γενικό ιατρικό περιοδικό. Είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά γενικά ιατρικά περιοδικά στον κόσμο.

Είναι λάθος και επικίνδυνο να μιλάμε για πανδημία μη εμβολιασμένων. Ιστορικά, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γερμανία έχουν δημιουργήσει αρνητικές εμπειρίες στιγματίζοντας τμήματα του πληθυσμού για το χρώμα του δέρματος ή την θρησκεία τους. Καλούμε τα υψηλόβαθμα στελέχη και τους επιστήμονες να σταματήσουν τον ακατάλληλο στιγματισμό των μη εμβολιασμένων ανθρώπων, στους οποίους περιλαμβάνονται ασθενείς, συνάδελφοι και άλλοι συμπολίτες μας, και να καταβάλουν επιπλέον προσπάθεια για να φέρει σε επαφή την κοινωνία.

«Στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι έχουν χρησιμοποιήσει τον όρο πανδημία των ανεμβολίαστων, υποδηλώνοντας ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί δεν σχετίζονται με την επιδημιολογία του COVID-19.

Η χρήση αυτής της φράσης από αξιωματούχους θα μπορούσε να ενθαρύννει έναν επιστήμονα να ισχυριστεί ότι «οι ανεμβολίαστοι απειλούν τους εμβολιασμένους για τον COVID-19». Αλλά αυτή η άποψη είναι πέρα για πέρα απλουστευμένη.

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα εμβολιασμένα άτομα συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην μετάδοση. Στην Μασαχουσέτη των Η.Π.Α., εντοπίστηκαν συνολικά 469 νέα κρούσματα COVID-19 κατά τη διάρκεια διαφόρων εκδηλώσεων τον Ιούλιο του 2021 και 346 (74%) από αυτά τα κρούσματα ήταν σε άτομα που ήταν πλήρως ή μερικώς εμβολιασμένα, 274 (79%) από τα οποία ήταν συμπτωματικά.

Στις ΗΠΑ, συνολικά 10.262 περιπτώσεις COVID-19 αναφέρθηκαν σε εμβολιασμένα άτομα έως τις 30 Απριλίου 2021, εκ των οποίων 2725 (26,6%) ήταν ασυμπτωματικοί, 995 (9,7%) νοσηλεύτηκαν και 160 (1 ·6%) πέθανε.

Στην Γερμανία, το 55,4% των συμπτωματικών περιπτώσεων COVID-19 σε ασθενείς ηλικίας 60 ετών και άνω ήταν σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα, και αυτό το ποσοστό αυξάνεται κάθε εβδομάδα. Στο Münster της Γερμανίας, νέα κρούσματα COVID-19 εμφανίστηκαν σε τουλάχιστον 85 (22%) από τα 380 άτομα που ήταν πλήρως εμβολιασμένα ή που είχαν αναρρώσει από τον COVID-19 και πήγαιναν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Τα άτομα που είναι εμβολιασμένα έχουν χαμηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό μέρος της πανδημίας.

πηγή:The Lancet





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις