Πάνω απο τα 16.000 τα κρούσματα από τα self test – Οι 2.500 είναι εκπαιδευτικοί!


Το πρώτο κουδούνι του 2022 βρήκε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς προβληματισμένους μετά την ανακοίνωση  χιλιάδων θετικών self test για τον Covid-19.

Δηλώθηκαν στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας περίπου 16.000 κρούσματα. Από αυτά 2.500 αφορούν εκπαιδευτικούς και τα υπόλοιπα μαθητές. 

Ο αριθμός των κρουσμάτων εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά πολύ. Η μεγαλύτερη ανησυχία του υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να είναι τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με τις αναπληρώσεις των μαθημάτων.

Τα ανωτέρω επιβεβαιώθηκαν από την  υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας (10/1), όσο και την υφυπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα στις  δηλώσεις της στον ΑΝΤ1, η οποία σημείωσε ότι «είμαστε πάντα έτοιμοι να αναθεωρήσουμε τα μέτρα και είμαστε πάντα σε ετοιμότητα». 

Αποστάσεις ειδικών από το άνοιγμα - «Θα γίνουν αναμεταδότες του ιού»

Γεροτζιάφας :

Ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης σημείωσε πως τα σχολεία θα γίνουν αναμεταδότες του ιού κι πως αν δεν υπάρχουν δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης αυτό θα οδηγήσει σε βαριές νοσηλείες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Γεροτζιάφας, στη Γαλλία η κυριαρχία της επέλασης της Όμικρον προηγείται της Ελλάδας κατά 10 ημέρες. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο δείκτης πίεσης των νοσοκομείων και των ΜΕΘ στη Γαλλία έφτασε στα ύψη: «Πριν από 10 ημέρες ο δείκτης ήταν στο 25% στα νοσοκομεία. Σήμερα είναι στο 64% στις ΜΕΘ, 71% στη χώρα και 71% στις ΜΕΘ του Παρισιού. Μέσα σε 10 ημέρες υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία. Αυτό είναι το μέλλον», είπε, μιλώντας στο MEGA.

Παυλάκης: 

Κλειστά σχολεία και νέα μέτρα για να μειωθεί το τσουνάμι

Την άποψη πως πρέπει τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και να επιβληθούν νέα μέτρα για να τιθασευτεί η διασπορά του Covid 19 διατύπωσε ο Παυλάκης.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων είχε ταχθεί κατά του ανοίγματος τους απο τις 10 Ιανουαρίου ακόμη λέγοντας πως «με τόσο ιό στον αέρα και τόσα κρούσματα, δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία, από τα οποία εξαρτάται η λειτουργία της κοινωνίας. Δεν χρειάζεται να κρίνουμε άρον – άρον, υπό χειρότερες συνθήκες, όπως έγινε την Πρωτοχρονιά».

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι με τα self test  βρέθηκαν πάνω από 16.000 μαθητές και 2.500 εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορονοϊό.

Επιβεβαιώνεται ότι ο ΕΟΔΥ δεν κάνει ιχνηλάτηση και έχει πέσει στο 1% των κρουσμάτων καθώς δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας μεταφέρουν χωρίς να το γνωρίζουν τον ιό !

Τα σχολεία πάντως όπως κλείσανε έτσι και ανοίξανε ! 

Το καθεστώς Μητσοτάκη φέρει ακεραία την ευθύνη της διαχείρισης και ανοίγματος των σχολείων  καθώς δεν καταδέχεται να εφαρμόσει ούτε τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται σε όλες τις άλλες χώρες της Ε.Ε!









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις