ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Γράφει : Ιωάννης Λαμπρογιάννης του Αναστασίου

https://ioannislamprogiannis.blogspot.com/2022/01/blog-post_19.html

Το Καθεστώς του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα προμηθευτεί άλλα μονοκλωνικα αντισώματα και προτιμά να αυξήσει τα έσοδα της Pfizer παρά να σώσει πολίτες από τον Covid-19. 

Τα μονοκλωνικά αντισώματα (ΜΑ) αποτελούν μία πολλά υποσχόμενη θεραπεία κατά της νόσου COVID-19. Παράγονται είτε μέσω κυττάρων «Β» του ανοοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς που αναρρώσει από μια λοίμωξη (π.χ. SARS-CoV-2), είτε μέσω εργαστηριακής παραγωγής (Marovich, Ιούνιος 2020)

  • Αντιιικά μονοκλωνικά αντισώματα, που είναι τα πλέον αποτελεσματικά στα πρώτα στάδια της λοίμωξης:
    • Ronapreve, συνδυασμός δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων, κασιριβιμάμπης και ιμντεβιμάμπης, από τις Regeneron pharmaceuticals και Roche.
    • Xevudy (σοτροβιμάμπη) από τις Vir Biotechnology και GlaxoSmithKline.
    • Εvusheld, συνδυασμός δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων, τιξαγεβιμάμπης και σιλγαβιμάμπης, από την AstraZeneca.

Σύμφωνα με https://www.pronews.gr/ygeia/1050483_vomva-dkoyvela-gia-ta-monoklonika-tosoys-sosame-se-treis-mines-ta-stamatisame-kai Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βάζει κάτω τους αριθμούς και δείχνει πόσοι άνθρωποι σώθηκαν λόγω των μονοκλωνικών αντισωμάτων. 

Η ανάρτηση του έχει ως εξής: «Όπερ έδει δείξαι: Στις αρχές Νοέμβριου ξεκίνησε η χορήγηση των 2.000 μονοκλωνικών αντισωμάτων, τα οποία εξαντλήθηκαν την προηγουμένη εβδομάδα. Στους 2 αυτούς μήνες, κατά μέσο όρο πραγματοποιήθηκαν 33 εγχύσεις την μέρα. Με 70% μείωση θνητότητας, είχαμε 23 λιγότερους θανάτους την ήμερα. Από τα αρχεία του ΕΟΔΥ προκύπτει σε ότι στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, η ημερήσια θνητότητα μειώθηκε από 90-100 θανάτους στους 60-70.Από την προηγούμενη εβδομάδα επιστέψαμε πάλι πάνω από 90 θανάτους ημερησίως. Πως θα το χαρακτηρίζαμε;»



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις