«Αποδιοπομπαίο τράγο» ψάχνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγική της ανικανότητα!


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγκατέλειψε τους πολίτες μέσα στο πολικό ψύχος, με κίνδυνο να πεθάνουν από υποθερμία!

Ο κόσμος βλέπει όλο αυτό το μπάχαλο γνωρίζει ποιος έχει την απόλυτη ευθύνη!

Χιλιάδες πολίτες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, στην Μεσογείων και σε άλλους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, πολλά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες και μια κυβέρνηση να κατηγορεί για την καταστροφή τους άλλους.  

Η εταιρεία «Άκτωρ», που έχει την εκμετάλλευση της Αττικής Οδού και εισπράττει πανάκριβα διόδια, σήκωσε τα χέρια ψηλά  αδιαφορώντας για το γεγονός ότι στην Αττική Οδό κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.

Ότι οι εγκλωβισμένοι ξεπερνούσαν τους 3.500 πολίτες, ενώ ακόμη και το μεσημέρι της Τρίτης εξακολουθούν να είναι μπλοκαρισμένα στην Αττική Οδό πάνω από 1.000 αυτοκίνητα, με τον Κρατικό μηχανισμό της κυβερνήσεως Μητσοτάκη ανύπαρκτο, με πυροσβεστική ανύπαρκτη και  με τον Στρατό τελευταία στιγμή  να προσπαθεί να βγάλει από το αδιέξοδο τους πολίτες. Οι δε ιδιώτες επιχειρηματίες , που έχουν την χοντρή μπίζνα της Αττικής Οδού να κάθονται και να βλέπουν!

Και έρχεται και τρεγελαφικλη  προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου δηλαδή να ρίξει τις ευθύνες στο ότι η κακοκαιρία ήρθε λίγο πρόωρα στο ραντεβού της, το Μέγαρο Μαξίμου μέσα στην αφωνία του προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις με αποζημιώσεις. Στην προσπάθεια κατευνασμού συμμετέχει βεβαίως και ο φιλικός Τύπος ο οποίος βλέπει την κυβέρνηση να αποδίδει ευθύνες. Ιδού οι ισχυρισμοί του

«Δεν υπάρχει απάντηση που να σας λέει ότι έγιναν όλα σωστά. Η ώρα των εξηγήσεων και των απαντήσεων στην κοινωνία θα έρθει μετά την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας και της ταλαιπωρίας των πολιτών» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο Open, σε μία από τις σημερινές πρωινές τηλεοπτικές του συνεντεύξεις.

«Η κυβέρνηση θα δώσει τις απαντήσεις της και θα αποδώσει τις ευθύνες», αναδημοσιεύει ο φιλοκυβερνητικός Τύπος σε μια προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο και να αποφύγουν το προφανές: Η κυβέρνηση απέτυχε σε κάτι το οποίο είχε προαναγγελθεί εδώ και ημέρες. Και απέτυχε σε όλα τα πεδία διαλύοντας την οικονομία και την κοινωνία.

Ο δε Πρωθυπουργός αποποιούμενος την τεράστια πολιτική ευθύνη και επιζητώντας να επιρίψει το βάρος στην ιδιωτική εταιρία Άκτωρ, της οποίας τα πρωτόκολλα εκτάκτων αναγκών όφειλε να γνωρίζει και τα οποία ενέκρινε, ανακοίνωσε ότι όλοι όσοι εγκλωβίστηκαν με τα αυτοκίνητά τους στην Αττική Οδό θα πάρουν 2.000 ευρώ ως αποκατάσταση της ταλαιπωρίας που υπέστησαν, δηλαδή θα εισπράξουν ένα διχίλιαρο της ‘παρηγοριάς’, προφανώς με το παιδαριώδες σκεπτικό  μην προσφύγουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη για το αίσχος των ιδιωτών επιχειρηματιών, τους οποίους κανένα κανάλι δεν τολμάει να κατονομάσει, και για τους οποίους τα πρωτόκολλα είναι γνωστά στην κυβέρνηση!






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις