«Δεν έχουμε στις ΜΕΘ ασθενείς με Όμικρον» - Αλλά κυβερνητικοί πιέζουν πάλι για εμβόλια! ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ!

 Γράφει : Ιωάννης Λαμπρογιάννης του Αναστασίου

https://ioannislamprogiannis.blogspot.com/2022/01/blog-post_8.html

Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις στα ΜΜΕ ανέφερε και εξακολουθεί να αναφέρει τα εξής!

 «Σας ακούω με προσοχή να μιλάτε για την Όμικρον το θέμα μας είναι ότι πιεζόμαστε από την Δέλτα», σημειώνοντας ότι τα τελευταία στοιχεία έως 31 Δεκεμβρίου στο «Παπανικολάου», παρουσίασαν ότι δεν υπάρχει κανένας ασθενής με Όμικρον στις ΜΕΘ ενώ στις απλές κλίνες υπάρχουν 2-3 περιστατικά αφήνοντας έτσι έκθετη την κυβέρνηση που ζητά επιπλέον μέτρα και να μιλά για συνεχείς εμβολιασμούς.

Προς επίρρωση των παραπάνω παραθέτουμε τα λεχθέντα της πρόεδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Ομότιμης Καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Μαρία Θεοδωρίδου, που εξηγεί πως στην περίπτωση που κάποιος είναι ασυμπτωματικός φορέας της Covid-19 και το self ή rapid τεστ δεν την ανιχνεύει τότε ο εμβολιασμός με την ενισχυτική δόση μπορεί να γίνει κανονικά καθώς «δεν έχει παρουσιαστεί καμία αρνητική επίπτωση, αν είναι δρομολογημένη λοίμωξη με covid και γίνει ο εμβολιασμός. Εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, δεν υπάρχει και κανένα πρόβλημα για τον εμβολιασμό, ούτε παρεμβαίνει η ανοσοποίηση στην ανοσιακή αντίδραση του εμβολίου. Μάλιστα, χρονικά, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και η ανοσοποίηση να συμβάλλει και στην καλύτερη αντιμετώπιση. Αν μιλάμε για συμπτωματικό άτομο, τότε ισχύει το ίδιο».

Και το ερώτημα που δημιουργείται εύλογα είναι εάν έχει νοσήσει κάποιος να πάει να εμβολιαστεί την στιγμή που ο οργανισμός του από μόνος του αντιμετώπισε την Όμικρον.

Φαίνεται καθαρά πλέον ότι η εμφάνιση της Omicron στην Ελλάδα καθυστερεί τον εμβολιασμό των πολιτών, είτε επρόκειτο για τον αρχικό εμβολιασμό, είτε για τις ενισχυτικές δόσεις, καθώς χιλιάδες πολίτες νόσησαν ή νοσούν αυτές της ημέρες    και  αναρωτιούνται εάν θα πρέπει να προχωρήσουν στον αρχικό ή ενισχυτικό εμβολιασμό!

Από την άλλη μήπως δεν είναι η ίδια η επιστημονική κοινότητα αυτή που ισχυρίζεται ότι η μετάλλαξη Omicron χαρακτηρίζεται από ηπιότερη συμπτωματολογία (ρινική συμφόρηση, μυϊκά άλγη, πονόλαιμος, πονοκέφαλος), ωθώντας πολλούς επιστήμονες να την παρομοιάζουν με το κοινό κρυολόγημα και  από την άλλη  καταδεικνύουν ότι τα μέχρι στιγμής εμβόλια δεν προστατεύουν τον νοσούντα.

Την ίδια στιγμή, στο pronews.gr στις 7/1/2022 αναφέρει ότι Σύμφωνα με τον Phillippe Murer  https://www.dailymotion.com/video/x86qfhx. που διδάσκει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Panthéon-Sorbonne  και αρθρογραφεί τακτικά σε La Tribune, στο εβδομαδιαίο Marianne και στο site d’information en ligne Atlantico, το 96% όσων μολύνθηκαν με Όμικρον στην Γαλλία ήταν εμβολιασμένοι!

O Philippe Murer αναφέρει: «Μεταξύ των ατόμων που κόλλησαν την Όμικρον, στην πραγματικότητα το 4% είναι ανεμβολίαστοι και το 96% εμβολιασμένοι… Αυτό σημαίνει πως στην πραγματικότητα οι εμβολιασμένοι δεν είναι προστατευμένοι!!! Η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού είναι αρνητική για τη λοίμωξη από covid!Συνεπώς, δεν υπάρχει λογική συλλογικής προστασίας αφού οι εμβολιασμένοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα απ’ τους ανεμβολίαστους να την κολλήσουν… Ακόμη και οι εμβολιασμένοι με 3 δόσεις!!!!».

Και έρχονται οι Έλληνες «ειδικοί» και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με τρανό παράδειγμα τον  Θ.Βασιλακόπουλο (τον οποίο διόρισε τελευταία Διευθυντη ΜΕθ στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ η Κυβέρνηση Μητσοτάκη) που μας βομβαρδίζουν καθημερινα  και επιμένουν ότι η Όμικρον παραλλαγή θερίζει τους ανεμβολίαστους!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις