ΓΑΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ!

Η ΝΔ υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών που πολλάκις εκφράσθηκε και δια στόματος του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη: Σε μια δημοκρατική κοινωνία όλα τα άτομα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος. Η επέκταση του γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια έρχεται να τερματίσει αυτή την κατάφωρη ρατσιστική διάκριση που υφίστανται τα ομόφυλα ζευγάρια από την ελληνική πολιτεία. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης, σεβασμού και αξιοπρέπειας.

Στις 17.3.2021 με απόφαση του Πρωθυπουργού συστάθηκε Επιτροπή υπό την προεδρία του καθηγητή Αλ.-Λ. Σισιλιάνου, τ. προέδρου του ΕΔΔΑ!
Έμπρακτα ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είναι ένθερμος υποστηρικτής και με την τοποθέτησε του Αλέξης Πατέλης που είναι Προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού της Προεδρίας της Κυβέρνησης, με αρμοδιότητα να συμβουλεύει τον πρωθυπουργό για θέματα οικονομικής πολιτικής και να λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος με την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.
Η θεσμοθέτηση, όμως, της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια είναι ένα φλέγον πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο ν. 4538/2018, ο θεσμός της υιοθεσίας παιδιών δεν φαίνεται να επεκτείνεται και στα ομόφυλα ζευγάρια.
Η Κομισιόν έχει ταχθεί υπέρ του δικαιώματος να υιοθετούν παιδιά τα ομόφυλα ζευγάρια και έχει ζητήσει από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να προωθήσουν τη νέα νομοθεσία για την αναγνώριση διαφορετικών οικογενειακών μοντέλων, όπως είναι τα ζευγάρια του ιδίου φύλου με παιδιά.
Και ποιός Δικαστής μπορεί να ορκιστεί ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονέων δεν έχει μετρήσιμες επιπτώσεις στην ποιότητα των σχέσεων γονέα-παιδιού, στην ψυχική υγεία των παιδιών ή στην κοινωνική τους προσαρμογή;
Και πως θα εξασφαλιστεί τα παιδιά που θα υιοθετηθούν από ομόφυλα ζευγάρια δεν θα αντιμετωπίσουν τον κοινωνικό στιγματισμό!
Κάθε παιδί επιβάλλεται να μπορεί να απολαύσει την σταθερότητα και την αγάπη μιας φυσιολογικής οικογένειας με την πατρότητα και την μητρότητα μιας λειτουργικής οικογένειας, για να μπορεί να σχηματίσει σωστά πρότυπα και την μετέπειτα ζωή του!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις