Επιστροφή της σινο-σοβιετικής συμμαχίας !

Οι Αμερικανοί μιλούν  βλέπουν καθαρά έναν “νέο άξονα του Κακού” και μία αναβίωση της “σινο-σοβιετικής Συμμαχίας”.

Οι κινέζοι Αξιωματούχοι ζήτησαν από τις ΗΠΑ να τους  ενημερώσουν ποιά είναι η διαφορά μεταξύ Ταϊβάν και των δημοκρατιών Ντονέτσκ/Λουγκάνσκ στην Ουκρανία!

Εν τω μεταξύ το κινεζικό ΥΠΕΞ γνωστοποίησε στις ΗΠΑ “πως η Ταϊβάν θα επιστρέψει στην “μητέρα πατρίδα”. Το θέμα είναι πότε θα ξεκινήσει η κινεζική στρατιωτική επιχείρηση!

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, το νησί της Ταϊβάν δεν έχει ανεξαρτησία, καθώς αποτελεί μέρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Ανταποκριτές της κινεζικής τηλεόρασης απηύθυναν προειδοποίηση προς κάθε εμπλεκόμενο λέγοντας ότι: «Η ενοποίηση της Κίνας είναι μια ακαταμάχητη ιστορική τάση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως κάθε επίσημη επαφή με την Ταϊβάν, ώστε να μην προκληθεί σοβαρή ζημιά στις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ταϊβάν».

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το  αμερικανικό δίκτυο CNN σε κοινή δήλωση που δημοσίευσε το Κρεμλίνο στις 4 Φεβρουαρίου 2022, ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια προολυμπιακή συνάντηση στο Πεκίνο που είχαν , ζήτησαν να σταματήσει η περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ.

Περιοχή συνημμένων


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις