Στα άκρα οι σχέσεις Δύσης – Ρωσίας!

«Δεν πληρώνουμε σε ρούβλια», G7 – «Θα σας κόψω τη ροή φυσικού αερίου» Πούτιν ο οποίος φαίνεται αποφασισμένος να κλείσει τις στρόγιγγες!

Κανένας Ευρωπαίος ηγέτης δεν έχει καταφέρει να μεταπείσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ο ίδιος ο Πρόεδρος των Η.Π.Α Τζο Μπάιντεν δεν φαίνεται πρόθυμος να τα βρει  με τον Ρώσο πρόεδρο.

«Η συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι θα ήταν παραγωγική εάν υπήρχε βάση συμφωνίας και οι πρωτοβουλίες εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ έχουν αποκτήσει πλέον ολοένα και περισσότερο αντιρωσικό χαρακτήρα» ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σργκέι Λαβρόφ

Από την άλλη στα διαγγέλματα του ο Ζελένσκι υπογραμμίζει πάντοτε: «Οι προτεραιότητές μας στις διαπραγματεύσεις είναι γνωστές: η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση» ενω τονίζει ταυτόχρονα : «Είναι εκ των ων ουκ άνευ το να υπάρξουν αποτελεσματικές εγγυήσεις ασφαλείας. Προφανώς, σκοπός μας είναι η ειρήνη και η επιστροφή της χώρας μας στη φυσιολογική ζωή το συντομότερο δυνατό».

Με το μήνυμα: ΠΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΩ, που έστειλε ο Πούτιν στην Δύση στον Αμπράμοβιτς όταν διάβασε το χειρόγραφο σημείωμα που του έστελνε ο Ζελένσκι, δείχνει το κλίμα που επικρατεί και έχει πολλούς αποδέκτες, όχι μόνο την Ουκρανία. 

Μπαίνουμε στο δεύτερο μήνα του πολέμου και τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει. 

Ένα πράγμα είναι σίγουρο όλα αυτά Θα τα πληρώσουν οι λαοί της Ευρώπης και ιδιαίτερα η Πατρίδα που ξαναμπαίνει σε μια άγρια οικονομική δίνη με την διαφαινόμενη πτώxευση ενός μεγάλου πληθυσμού που φέρνουν τα απόνερα του πολέμου και της οσφυοκαμπτικής πολιτικής του καθεστώτος Μητσοτάκη προς τις Η.Π.Α !





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις