Η ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ!

Τα Χριστούγεννα του 1990 είχαν ετοιμάσει και τις αποσκευές τους, περιμένοντας το … αποφυλακιστήριο!”

Η υπόσχεση, τότε λοιπόν, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για αποφυλάκιση του Γεωργίου Παπαδοπούλου και των συνεργατών του, οι οποίοι παρέμεναν ακόμη στην φυλακή, έγινε πιστευτή από τους εγκλείστους της Πτέρυγας των πολιτικών κρατουμένων του Κορυδαλλού και μάλιστα τα Χριστούγεννα του 1990 είχαν ετοιμάσει και τις αποσκευές τους, περιμένοντας το αποφυλακιστήριο… Ένα αποφυλακιστήριο, που δεν ήλθε ποτέ!
Ήταν τέτοια η κινητικότητα των στελεχών της Ν.Δ. στον χώρο των λεγόμενων “χουντικών”, που ακόμη και ένας από τους καταδικασμένους ως πρωταίτιος της 21ης Απριλίου, ο οποίος είχε λίγο καιρό πριν αποφυλακιστεί, δραστηριοποιείτο στο πολιτικό γραφείο νεαρού τότε πολιτευτού της Ν.Δ. και μετέπειτα υπουργού και όχι μόνον της Νέας Δημοκρατίας…
Στις πρώτες κινήσεις του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προς τους άλλους πολιτικούς χώρους, προκειμένου να επιτύχει την αποδοχή της αποφυλακίσεως των Αξιωματικών της 21ης Απριλίου, δεν βρήκε σοβαρές αντιρρήσεις. Μάλιστα, ο ίδιος ο Χαρίλαος Φλωράκης είχε κάνει δήλωση σχεδόν θετική για το θέμα, ενώ ξεκάθαρη δήλωση υπέρ της αποφυλακίσεως είχε κάνει ο Ανδρέας Λεντάκης, βουλευτής της αριστεράς, που είναι ο γνωστός Αντρέας του τραγουδιού του Μίκη Θεοδωράκη “είμαστε δυο, είμαστε τρεις και χίλιοι δέκα τρεις”.
Η αποφυλάκιση όμως δεν έγινε ποτέ. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και το περιβάλλον του ισχυρίστηκαν προς τους συγγενείς των φυλακισμένων στελεχών της 21ης Απριλίου ότι υπήρξε ευθεία απειλή από βουλευτές, οι οποίοι ευρίσκοντο κοντά στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Καραμανλή, ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση!

Γράφει:
N.Γ. Μιχαλολιάκος Ιδρυτής Της Χρυσής Αυγής
XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις