Κομισιόν για την εξοικονόμηση ενέργειας!

Aμεση εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της αλλαγής της συμπεριφοράς και των συνηθειών των πολιτών Κρατών μελών θέλει η Ε.Ε!

Προτείνονται ημέρες χωρίς αυτοκίνητο, η μείωση των ορίων ταχύτητας, αλλά και το να είναι η κλειστή η θέρμανση σε δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται που θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.
Η ηλιακή ενέργεια μπορεί επίσης να προσφέρει κάποιο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας και της θερμότητας σε ένα κτίριο, είτε μέσω ηλιακών συλλεκτών θερμότητας, ηλιακών φωτοβολταϊκών (με αντλίες θερμότητας) ή συνδυασμού αυτών των δύο.
Η Αιολική Ενέργεια προσφέρει επίσης δυνατότητα ηλεκτρικής ενέργειας με τα αιολικά πάρκα αλλά διαταράσσεται το οικοσύστημα ότι τα πάρκα κατασκευάζονται σε παρθένες περιοχές ή σε περιοχές που έχουν καεί και δεν αναδασώνονται!
Η Πυρηνική Ενέργεια είναι δαπανηρή και επικίνδυνη και μόνο όσο είναι στην ελιτ μπορούν να την χρησιμοποιούν!
Με αυτά τα μέτρα η Ε.Ε ανακούφισης όπως τα ονομάζει θεωρεί ότι θα ανακουφίσει τους πολίτες της για τις υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος τους επόμενους μήνες και την ανάγκη να διατηρηθούν τα μέτρα ανακούφισης των καταναλωτών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα η Επιτροπή θεωρεί ότι τα μέτρα μπορούν να παραταθούν πέραν της 30ής Ιουνίου 2022 για να καλυφθεί η επόμενη περίοδος θέρμανσης.
Βέβαια για τις κυρώσεις προς τους Ρώσσους που επέβαλε η Ε.Ε λόγω του πολέμου της Ουκρανίας με αποτέλεσμα η Ρωσσία να σταματήσει την παροχή ενέργειας προς την Ευρώπη και να εισάγει ΥΦΑ σε μεγαλύτερη τιμή από τις Η.Π.Α δεν γίνεται φυσικά λόγος!
Οι προτάσεις της Επιτροπής αναμένεται να συζητηθούν στην Σύνοδο Κορυφής στις 30 και 31 Μαΐου, έτσι ώστε να ληφθούν από κοινού αποφάσεις.
Τα συμπεράσματα δικά σας!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις