ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ!

 Ο ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΙΛΙΤΙΚΩΝ!

Μείωση των κρατικών εσόδων από τα καύσιμα, λόγω μείωσης της κατανάλωσης. Αλλά το Καθεστώς Μητσοτάκη δεν μειώνει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης!
Κάθε οικονομικό μέτρο που επιβάλλει το κράτος, πρέπει να λαμβάνει υπόψιν δύο παράγοντες: τα όρια αντοχής του λαού και την αποδοτικότητα για τα κρατικά ταμεία.
Ας δούμε τώρα ποια ήταν τα αποτελέσματα από τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων…
Εις ότι αφορά τα αποτελέσματα στα λαϊκά στρώματα, τα γνωρίζουμε όλοι. Ταυτοχρόνως, όπως προκύπτει από τα επίσημα κρατικά στοιχεία, τον Απρίλιο το κράτος «μπήκε μέσα» στις εισπράξεις φόρων από τα καύσιμα, λόγω της μεγάλης πτώσης στην κατανάλωση.
Η «μαύρη τρύπα» στα κρατικά έσοδα φτάνει τα 108 εκατ. ευρώ (στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Καυσίμων) κι αν η «μαύρη τρύπα» συνεχίσει να μεγαλώνει, τότε θα εξελιχθεί σε μεγάλη πληγή για τον κρατικό προϋπολογισμό.
Παρ’ όλα αυτά, o Μητσοτάκηw αρνείται πεισματικά να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, ανακουφίζοντας έτσι τους πολίτες και γεμίζοντας τα κρατικά ταμεία – με την αύξηση που θα επακολουθήσει στην κατανάλωση! Όπως π.χ. έκανε η Κύπρος.
Και γιατί το κάνει αυτό; Η μόνη λογική εξήγηση, είναι ότι το κάνει σκόπιμα γι να πτωχεύσει και τους πολίτες και το κράτος, ώστε να βρει ευκαιρία να φέρει ένα νέο Μνημόνιο!

ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΦΗΦΙΣΕΙΣ!

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις