Το Καλπονοθευτικό σύστημα κατά του εθνικού κινήματος στην Γαλλία!

 

Ιδού πόσο… δημοκρατικά λειτουργεί η Γαλλική «δημοκρατία» εναντίον του Εθνικού Κινήματος!

Με αφορμή την διεξαγωγή του Α΄ γύρου των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία, ας αναφερθούμε στο καλπονοθευτικό σύστημα, που έχει μεθοδευθεί μόνο και μόνο για να εμποδίζει την πραγματική λαϊκή εκπροσώπηση του εθνικού κινήματος.

Για να γίνει αυτό κατανοητό, ας αναφέρουμε κάποιους αριθμούς…

Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, του 2017, το κόμμα της Μαρίν Λεπέν έλαβε 13,2% και εξέλεξε… 8 βουλευτές στους 577 που έχει η γαλλική βουλή. Το γράφουμε και ολογράφως, για να μη νομίσετε πως σας γελάνε τα μάτια σας: οχτώ βουλευτές, μεταξύ των πεντακοσίων εβδομήντα εφτά!

Στις ίδιες εκλογές, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (της κεντροδεξιάς), που έλαβε λίγο υψηλότερο ποσοστό απ’ αυτό του κόμματος της Λεπέν (15,77%), εξέλεξε… 14 φορές μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών απ’ το κόμμα της Λεπέν (8χ14=112)!!!

Το δε Σοσιαλιστικό Κόμμα (της κεντροαριστεράς), που έλαβε σχεδόν το μισό ποσοστό απ’ το κόμμα της Λεπέν (7,44%) εξέλεξε σχεδόν… τετραπλάσιο αριθμό βουλευτών (30)!!!

Μετά την ολοκλήρωση των εκλογών, με ποσοστό άνω του 19%, το κόμμα της Λεπέν θα εκλέξει για πρώτη φορά στην ιστορία πάνω από 15 βουλευτές (σύμφωνα με τις προγνώσεις θα εκλέξει από 17 έως 36 βουλευτές), που είναι το όριο για αναγνωρισμένη από τον κανονισμό της Εθνοσυνέλευσης κοινοβουλευτική ομάδα!!!

Ας δούμε τώρα πως λειτουργεί το εξόφθαλμα καλπονοθευτικό σύστημα κατά του εθνικού κινήματος: στον Α΄ γύρο, οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν ποιου κόμματος τον υποψήφιο ψηφίζουν. Αν ένας υποψήφιος υπερβεί στον Α΄ γύρο το 50% των ψήφων εκλέγεται βουλευτής. Αν όχι, στον Β΄ γύρο έχουν το δικαίωμα να κατέλθουν οι δυο πρώτοι σε ψήφους, αλλά και όσοι καταφέρουν να υπερβούν το 12,5% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Στον Β΄ γύρο, βουλευτής εκλέγεται ο πρώτος σε ψήφους. Σε όποια περιφέρεια, λοιπόν, μπαίνει στον Β΄ γύρο εθνικιστής υποψήφιος, ενώνονται όλοι οι σάπιοι εναντίον του κι έτσι χάνει την έδρα! Καταλάβατε τώρα πόσο… δημοκρατικά λειτουργεί η Γαλλική «δημοκρατία»;

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις