ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !


Ο δημόσιος τομέας είναι ο τομέας της οικονομίας που αποτελείται από τις δημόσιες υπηρεσίες και τις δημόσιες επιχειρήσεις. Δεν περιλαμβάνει ιδιωτικές εταιρείες, εθελοντικές οργανώσεις και νοικοκυριά.

Στον δημόσιο τομέα περιλαμβάνονται οι κυβερνητικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες παροχής δημόσιων αγαθών, όπως οι ένοπλες δυνάμεις, η δημόσια τάξη, υποδομές, δημόσιες μεταφορές, δημόσια εκπαίδευση, και δημόσιες υπηρεσίες υγείας, καθώς και οι εκλεγμένοι αιρετοί αξιωματούχοι. 

Ο δημόσιος τομέας παρέχει υπηρεσίες που δεν μπορούν να αποκλειστούν από έναν μη πληρωτή και που ωφελούν ολόκληρη την κοινωνία και όχι μόνον μία συγκεκριμένη μάζα ανθρώπων. Παραδείγματα είναι οι δρόμοι, γέφυρες, σήραγγες, η ύδρευση και αποχέτευση, τα δίκτυα ηλεκτρισμού και επικοινωνιών, η συντήρηση και φωτισμός δημόσιων χώρων κ.λπ.

H "θεσμική" κουλτούρα ανευθυνότητας, η ανυπαρξία πλήρους  αξιολόγησης, η άδικη μισθολογική μεταχείριση των τεμπέληδων και εργατικών αλλά και η σκόπιμη αδυναμία του κράτους να συγκροτήσει ένα αξιοκρατικό σύστημα αρμοδιοτήτων όλων των κομμάτων του δημοκρατικου συνταγματικού τόξου από την μεταπολίτευση και μετέπειτα, αποτέλεσαν την δεξαμενή των σίγουρων ψηφοφόρων.

Ποιός ο λόγος , λοιπόν, ο δημόσιος υπάλληλος να πρέπει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ρόλου του, όταν δεν υπάρχει αξιολόγηση και το βασικότερο σε ότι παράπτωμα και να υποπέσει δεν πρόκειται να χάσει την θεσούλα του αλλά ακόμη και με σοβαρά παραπτώματα , όπως καθηγητών που έχουν κατηγορηθεί για παιδεραστία εξακολουθούν να πληρώνονται; 

Στην πραγματικότητα η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων είναι μέτριοι έως κακοί. Όπως ακριβώς, μέτριοι έως κακοί είναι οι πλειοψηφία όλων των ανθρώπων και στον ιδιωτικό τομέα και σε όλες τις κοινωνίες, με την διαφορά ότι στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει η απόλυση και πηγαίνεις σπιτάκι σου και τελείωσε.

Αρκεί να φέρουμε στο νου μας το θράσος των συνδικαλιστών, την ξεδιάντροπη διαχρονικά αλαζονεία  των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ, την προληπτική βαναυσότητα κάποιων απεργών και η συνειδητή διάθεση πελατειασμού από τους υπόλοιπους.

Και ας μην ξεχνάμε ότι κατα την διάρκεια των μνημονίων αλλά και σήμερα όσοι βολεύτηκαν στο δημόσιο δεν χρειάστηκε να ξενιτευτουν όπως τα 500.000 Ελληνόπουλα που ξενιτεύτηκαν στο εξωτερικό! (Ο ίδιος , μάλιστα, ο Μητσοτάκης έστειλε το γιόκα του στο εξωτερικό αλλά με μισθό 7.000 ευρουλάκια!)

Όλες αυτές, βέβαια, είναι παθογένειες του δημοκρατικού συνταγματικού τόξου που η Χρυση Αυγή μέσα στην βουλή δια στόματος του Αρχηγού και Ιδρυτού της Ν.Γ. Μιχαλολιάκου και των άλλων βουλευτών είχαν κατα καιρούς ακουσθεί, αλλά φαίνεται η αλήθεια κόκκαλο τσακίζει αλλά δεν είναι αρεστή και δεν πρέπει να ακούγεται!

Τα συμπεράσματα δικά σας! Όπως και η ψήφος δική σας είναι !





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις