ΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΊΩΝ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!

Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα ενώ αποτελούσε και αποτελεί την ραχοκοκαλιά του Ελληνικού Κράτους διότι αυτή το συντηρούσε και το συντηρεί, ουδέποτε βοηθήθηκε από τα κόμματα του δημοκρατικού συνταγματικού τόξου είτε αυτά ανήκουν στην κεντροδεξιά ή την κεντροαριστερά.

Οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις ενδιαφέρονταν μόνο για την δημιουργία ψηφοφόρων στο Δημόσιο και για τις μεγάλη επιχειρηματικότητα δηλαδη τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές , τις επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες απόπου αντλούσαν ψηφοφόρους και με πρώτιστο μέλημα την διάσωση των τραπεζών με τις τεράστιες ανακεφαλαιοποιήσεις που οδήγησαν στην διάσωση αυτών αλλά ταυτόχρονα και στην πτώχευση του 60% του ελληνικού Λαού!

Έτσι αφέθηκε ο μικρομεσαίος στην τύχη του να βολοδέρνει , έρμαιο των φρούδων υποσχέσεων των πολιτικάντηδων, χωρίς ακόμη και σήμερα που μιλάμε να έχει πρόσβαση στο τραπεζικό δανεισμό, έαν δεν παρουσιάζει την βιωσιμότητα που επιθυμεί το τραπεζικό σύστημα, λησμονώντας τον βασικό κανόνα της οικονομίας ότι μια βιώσιμη επιχείρηση αποφεύγει τον δανεισμό σαν τον διάβολο με το λιβάνι!

Κατά την 86η ΔΕΘ παρά το γεγονός ότι οι πολιτικοί αρχηγοί επιχείρησαν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση με  τους μικρομεσαίους και ειδικότερα με τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, εντούτοις και οι δηλώσεις του Μητσοτάκη, αλλά και η συνηθισμένη παροχολογία της αριστεράς του Τσίπρα δεν είναι παρά παυσίπονα σε έναν καρκινοπαθή!

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν το 92%  είναι που στηρίζουν την οικονομία του ελληνικού κράτους είτε το παραδέχονται είτε όχι οι πολιτικοί. Με υποσχέσεις πως θα αποκατασταθούν οι αδικίες σε βάρος ανθρώπων που καθημερινα μάχονται σκληρά για να επιβιώσουν και ματώνουν για να αποπληρώσουν τις αυξημένες υποχρεώσεις τους και το μόνο που κάνουν στο τέλος είναι να βουλώνουν τρύπες από την λανθασμένη πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων, δεν λύνεται το πρόβλημα!

Ο φόβος και η ανασφάλεια που κυριαρχούν στους μικρομεσαίους, με κίνδυνο λουκέτων για το 20% των επιχειρήσεων είναι αποτέλεσμα των ελαχίστων έως και ανύπαρκτων ενισχύσεων που δόθηκαν κατά τους δύσκολους καιρούς των μνημονίων , της πανδημίας και των σημερινής δύσκολης εποχής στους μικρομεσαίους.

Σήμερα οι οι μικρομεσαίοι καλούνται, επιπλέον, φορτωμένοι από παλαιότερα χρέη να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα λόγω της ενεργειακής κρίσης και των απανωτών ανατιμήσεων, ενώ βλέπουν τον λιγοστό τζίρο τους και τα έσοδά τους να εξανεμίζονται. 

Το καθεστώς Μητσοτάκη το μόνο που κάνει είναι να τους κλείνει το μάτι δίνοντας σε μερικούς ψίχουλα και το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να μας παρουσιάζει μια πλασματική οικονομική κατάσταση οικονομικής ευμάρειας που έφερε στη χώρα, αλλά που ο καθένας βιώνει απο την τσέπη του την πραγματικότητα!

Αυτά όλα , βέβαια, που ακούγονταν από τα χείλη του Αρχηγού του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Ν.Γ.Μιχαλολιάκου και το Βουλευτών του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και τα συσσίτια της Χρυσής Αυγής στην εποχή των μνημονίων τα θεωρούσαν οι δημοκρατες ως λαϊκισμό!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις