Business as Usual !

Έλληνες εφοπλιστές που «σπάνε» το εμπάργκο! οι εντιμότατοι φίλοι του καθεστώτος Μητσοτάκη!

Οι Έλληνες εφοπλιστές που «σπάνε» το εμπάργκο, είναι οι εξής: Γιώργος Οικονόμου (TMS Tankers / TMS Dry), Βαρδής Βαρδινογιάννης (Avin International), Γιάννης Αλαφούζος (Kyklades Maritime) και Βαγγέλης Μαρινάκης (Capital Ship Management Corporation). 

Σύμφωνα, λοιπόν, με μια νέα έρευνα του Investigate Europe, που έγινε σε συνεργασία με τους ReportersUnited και δημοσιεύτηκε υπό τον τίτλο «Fuelling War», τα ευρωπαϊκά πλοία έχουν εξαγάγει περισσότερα από τα μισά από όλα τα φορτία ορυκτών καυσίμων από τη Ρωσσία διεθνώς από τότε που ξεκίνησαν οι πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, στην έκθεση ερεύνης αναφέρεται ότι ευρωπαϊκά πλοία μεταφοράς πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα (με χωρητικότητα 101,59 εκατομμύρια DWT) αναχώρησαν από τη Ρωσία 1513 φορές μεταξύ 24 Φεβρουαρίου και 31 Αυγούστου. Αυτό αντιπροσωπεύει το 55% του συνολικού παγκόσμιου εμπορίου 184 εκατομμυρίων DWT.

Ποια ήταν όμως κυρίως αυτά τα «ευρωπαϊκά» πλοία;

Σύμφωνα με την έρευνα «τα ελληνόκτητα πλοία αντιπροσώπευαν το 35% του παγκόσμιου συνόλου, με 799 ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν με πλοία χωρητικότητας 64,84 εκατομμυρίων DWT. 

Tο κωμικοτραγικό της υπόθεσης, είναι ότι οι τρεις εκ των τεσσάρων… εντιμότατων φίλων του Κούλη και της –αχόρταγης για χρήμα!- φαμίλιας του, τυγχάνουν και ιδιοκτήτες μεγάλων ΜΜΕ, που υποστηρίζουν με… πάθος την Ουκρανία και πρωτοστατούν στην αντιρωσσική υστερία!

Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος…

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

https://xrisiavgi.com/2022/09/30/10/154164/



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις