H ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ!

Για πρώτη φορά μετά από τον Δεκέμβριο του 2002, παρατηρούμε όχι βέβαια έκπληκτοι, το ξεπούλημα του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος του ευρώ με  υποχώρηση στο 0,95 έναντι του δολαρίου και την επιθετική αύξηση των επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες για να τιθασεύσουν δήθεν τον πληθωρισμό, γεγονός που θα έχει ένα σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη.

Όλα αυτά , βέβαια, είναι σχεδιασμένα από πρίν επί χάρτου να συμβούν και αποτελούν  συνηθισμένα παιχνίδια των  επενδυτών που οι μισοί  φεύγουν άρον άρον από τα λεγόμενα επικίνδυνα και ριψοκίνδυνα assets για να κερδίζουν μερικοί τρισεκατομμύρια δολάρια , 13 δισ. μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει τσέπες απο τους φωστήρες που λυμαίνονται φυσιολογικά το χρηματιστήριο! Έχουν , μάλιστα, ωθήσει και τις κυβερνήσεις να βάλουν όλες τις μορφές ενέργειας στο χρηματιστήριο με τα συνεπακόλουθα.

Παράλληλα οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αφότου η Ρωσία δήλωσε ότι ενδέχεται να διακόψει τις ροές μέσω της Ουκρανίας, αλλά από την άλλη μεριά του Ατλαντικού οι Αμερικανοί τρίβουν τα χέρια τους καθώς περιμένουν πακτωλό εσόδων από το ΥΦΑ που θα προμηθεύουν την Ευρώπη και ιδιαίτερα το προτεκτοράτο τους την Ελλάδα του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Με νέα κλιμάκωση της ενεργειακή σύγκρουση της Μόσχας με τις Βρυξέλλες παρατηρούμε ότι κερδισμένοι παίκτες είναι οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί ενώ οι Ευρωπαίοι ανησυχούν δικαιωματικά για τις ενεργειακές ελλείψεις αλλά και την τεράστια ακρίβεια απόκτησης ενέργειας και αγαθών με τους πολίτες να βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, για την αδυναμία της καθημερινής επιβίωσης.

Σύμφωνα με το  το ινστιτούτο έρευνας αγοράς GfK στη Γερμανία η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να πέσει κατά 5,7 μονάδες σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, για να φτάσει στις -42,5 μονάδες και Από την άλλη πλευρά η τράπεζα της Αγγλίας προσπαθεί να σταθεροποιήσει μια ,ήδη, κλονισμένη αγορα με στην αγορά μακροπρόθεσμων ομολόγων.

Με όλα αυτά και τα τα χρηματιστήρια βρίσκονται υπό πίεση, οι επενδυτές θα  στραφουν στην ασφάλεια των μετρητών.

¨Ολα αυτά , βέβαια, δεν επηρεάζουν την Ελλάδα γιατί σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθεστώτος Μητσοτάκη και στη ΔΕΘ έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και η Ελλάδα διάγει περίοδο ανάπτυξης και δεν επηρεαζόμαστε από αυτά και καλούμε , μάλιστα , και τους Ευρωπαίους να ξεχειμωνιάσουν στην Ελλάδα!

Τα συμπεράσματα είναι δικά σας! 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις