Η Ρυθμιστική Αρχή Του Ηνωμένου Βασίλειου Σχεδιάζει να Απαγορεύσει τα Προσωπικά μηνύματα!!

 Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να απαγορεύσει τα προσωπικά μηνύματα!

Η ρυθμιστική αρχή των μέσων ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου Ofcom θα αποκτήσει περισσότερες εξουσίες παρακολούθησης από τις υπηρεσίες κατασκοπείας βάσει του Νομοσχεδίου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με νομική ανάλυση από τον οργανισμό Index on Censorship.

Η νομοθεσία θα επιτρέψει στην Ofcom να αναγκάσει τις εταιρείες τεχνολογίας να περιορίσουν την «παιδική κακοποίηση» και το «τρομοκρατικό περιεχόμενο» τερματίζοντας τις κρυπτογραφημένες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WhatsApp, το Signal, το Telegram και το Facebook Messenger και να αναγκάσουν όλες τις επικοινωνίες να σαρωθούν.

Σχετικό: Το UK Online Safety Bill θέλει μια κερκόπορτα σε κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων από άκρο σε άκρο

Ο δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μάθιου Ράιντερ, σε νομική γνωμοδότηση που παραγγέλθηκε από το Index on Censorship, είπε ότι οι εξουσίες που θα παρείχε η Ofcom από το νομοσχέδιο επιτρέπουν «να επιτρέψουν στο κράτος να υποχρεώσει [εταιρείες τεχνολογίας] να πραγματοποιούν παρακολούθηση του περιεχομένου των επικοινωνιών σε γενικευμένη και διαδεδομένη βάση».

Η ρυθμιστική αρχή δεν θα χρειαζόταν προηγούμενη εξουσιοδότηση προτού ζητήσει από μια εταιρεία τεχνολογίας να σαρώσει μηνύματα και δεν θα υπήρχε ανεξάρτητη εποπτεία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η ρυθμιστική αρχή χρησιμοποιεί τις εξουσίες της.

Ο Ράιντερ προσθέτει: «Δεν μπορούμε να οραματιστούμε συνθήκες όπου θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ένα τέτοιο καταστροφικό βήμα στην ασφάλεια των παγκόσμιων διαδικτυακών επικοινωνιών για δισεκατομμύρια χρήστες».

Οι επικοινωνίες δημοσιογράφων, πληροφοριοδοτών και θυμάτων δεν θα ήταν πλέον ασφαλείς. Επιπλέον, δεν είναι σαφές εάν η Ofcom θα δημοσιοποιούσε τις απαιτήσεις που εκθέτει ή αν θα τις κρατούσε μυστικές.

Ο Tom Tugendhat, υπουργός Ασφάλειας, δήλωσε στους Times: «Το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο έχει το απόρρητο στο επίκεντρο των προτάσεών του και διασφαλίζει ότι είμαστε σε θέση να προστατευτούμε από διαδικτυακά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών. Δεν αποτελεί απαγόρευση οποιουδήποτε τύπου τεχνολογίας ή σχεδιασμού υπηρεσιών.

«Όταν μια εταιρεία αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στις πλατφόρμες της, είναι σωστό ότι η Ofcom ως ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή έχει τη δύναμη, ως έσχατη λύση, να απαιτήσει από αυτές τις εταιρείες να αναλάβουν δράση. Η ισχυρή κρυπτογράφηση προστατεύει το απόρρητό μας και την διαδικτυακή μας οικονομία, αλλά η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο μπορεί να εφαρμοστεί με τρόπο που να συνάδει με τη δημόσια ασφάλεια. Το νομοσχέδιο διασφαλίζει ότι οι εταιρείες τεχνολογίας δεν παρέχουν έναν ασφαλή χώρο για τους πιο επικίνδυνους θηρευτές στο διαδίκτυο».

Πηγή : Reclaim the Net



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις