ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Σε μια ανάλυση κόλαφο για το ελληνικό χρέος που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Ιούλιο το 2015, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε τονίσει ότι είναι ρεαλιστικό να εκτιμηθεί πως οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων δεν θα ξεπερνούσαν σε αξία τα 500 εκατ. ευρώ ετησίως -που σήμαινε ότι θα χρειαστούν 100 χρόνια ώστε το ύψος των ιδιωτικοποιήσεων να ανερχότανε στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το 2011, οι δανειστές είχαν αποφασίσει ότι η Αθήνα θα έπρεπε να συγκεντρώσει 50 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2015 από την πώληση κρατικής περιουσίας. Έως τις αρχές του 2015, μόλις 3,2 δισ. είχαν συγκεντρωθεί και κανένα από τα “ευαίσθητα” περιουσιακά στοιχεία- αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηρόδρομος- δεν είχαν πωληθεί.

Δεν ξεχνάμε ότι ο Τσίπρας υπό την απειλή της εξόδου από την ευρωζώνη συμφώνησε να μεταφέρει "πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία" σε ένα ανεξάρτητο ταμείο, με στόχο τη συγκέντρωση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα μισά από τα έσοδα  για την κάλυψη αποθεματικών κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες, το ένα τέταρτο για την αποπληρωμή των πιστωτών της Ελλάδας, και το υπόλοιπο για δήθεν επενδύσεις.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο μεταβίβασαν την περιουσίας του Δημοσίου στο Υπερταμείο -Δανειστές και με την υπογραφή τους  είχαν εκχωρήσει μεταξύ άλλων και το μεγαλύτερο μέρος των αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας.

Το έργο αυτό του ξεπουλήματος της χώρας «που ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» κατά Τσίπρα, αποτελούσε  αναπόσπαστο μέρος του Τρίτου Μνημονίου, που σαν καλό παιδί αποδέχθηκε με αποτέλεσμα η χώρα να βρίσκεται για 99 χρόνια κάτω από τον ζυγό των δανειστών της.

Βέβαια, ο Τσίπρας ως καλό παιδί δεν αρκέστηκε μόνο σ' αυτό αλλά ξεπούλησε και την Μακεδονία με το συνεταιράκι του τον Πάνο τον Καμμένο!

Για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μέσω του τρίτου Μνημονίου είχε καταγγείλει την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Ν Γ.Μιχαλολιάκος, στηλιτεύοντας όπως είχε επιγραμματικά αναφέρει «τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν εις βάρος του ελληνικού λαού» μετά την  ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο κ. Μιχαλολιάκος είχε κατηγορήσει και τη ΝΔ ότι «αργά θυμήθηκε να πει όχι», αφού η ίδια καλούσε «φέρτε μια συμφωνία και τα μέτρα είναι δική σας υπόθεση».«Ιδού τώρα τα μέτρα. Αλλά όλοι πιστεύουν ότι ο λαός έχει κοντή μνήμη», είχε αναφέρει.

Είχε μιλήσει για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, που συνιστούσε «ξεπούλημα της πατρίδας», και είχε ζητήσει να δοθεί απάντηση για το εάν θα παρέμειναν 20 μήνες τα «capital controls» και εάν θα ήταν «δεσμευμένο το βιός του κόσμου», ενώ είχε αναφέρει  πως με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η κυβέρνηση έπρεπε να εξασφαλίσει τα χρήματα του ελληνικού λαού κι όχι να πάρει μετοχές που στο τέλος σήμερα διαπιστώνουμε ότι έγιναν «αέρας και στάχτη».

Αλλά και με το καθεστώς Μητσοτάκη συνεχίστηκε και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η πώληση της Ελλάδας σε ξένους και από το 2021. Διαπιστώσαμε μετά την καταστροφή που υπέστησαν οι ελληνικές επιχειρήσεις από το lockdown το πωλητήριο στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου να έχουν πραγματοποιηθεί έξι εξαγορές εταιρειών από ξένα funds, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 5,78 δισ. ευρώ και φυσικά όλο αυτό «βαφτίζεται» ως «ανάπτυξη» από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Γενικά παρατηρούμε ότι δουλειά του κράτους με κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, οι απευθείας αναθέσεις και το τάισμα των ΜΜΕ!

Απόδειξη και τα βέλη κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε εξαπολύσει η Κατερίνα Μάρκου, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την κυβερνητική απόφαση για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.


Αφού είχε υπενθυμίσει το ξεπούλημα της Ολυμπιακής από τον Κωστή Χατζηδάκη και αναρωτήθηκε τι άλλο είχε απομέινει κάνοντας το εύλογο ερώτημα για το πώς το κράτος θα είχε την δυνατότητα να συγκρατήσει τις αυξήσεις των τιμών αν αποτελούσε μειοψηφία στη ΔΕΗ. Τα αποτελέσματα βιώνουμε σήμερα.

Από την αποκαλούμενη , λοιπόν, μεταπολίτευση και μετα παρατηρούμε ότι το αυτοαποκαλούμενο δημοκρατικό τόξο έχει οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια το 70% του Ελληνικου σε σε Φτωχοποίηση και εξαθλίωση με μια ελίτ να εναλλάσσεται στην εξουσία και φέροντας ακεραια την ευθύνη!

Σε αυτό, βέβαια, φέρει εν μέρει και ευθύνη διαχρονικά ο Ελληνικός Λαός που με την ψήφο του έχει ανεβάσει αυτά τα κόμματα στην εξουσία διαχρονικά.

Τα Συμπεράσματα είναι δικά σας και οι αποφάσεις δικές σας όπως και η μεγάλη μεγάλη ευθύνη για το μέλλον της Πατρίδος και του Έθνους βαρύνει αποκλειστικά τον Ελληνικό Λαού!







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις