ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ!

Σύμφωνα με ένα παλιό ρητό «τα μάτια είναι παράθυρα στην ψυχή μας» τα οποία αποκαλύπτουν τα βαθύτερα αισθήματά μας, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα θέλαμε να κρατήσουμε κρυφά.

Αν και η σύγχρονη ορθολογιστική άθεη επιστήμη αποκλείει την ύπαρξη «ψυχής», το προαναφερθέν ρητό για εμάς τους Χριστιανούς Ορθόδοξους και Ψεκασμένους, όπως μας αποκαλεί το προοδευτικό συνταγματικό και πολύ δημοκρατικό τόξο. περιέχει ένα κόκκο αλήθειας.

Τα μάτια δεν αποκαλύπτουν μόνο τι συμβαίνει στον εγκέφαλο, αλλά ενδέχεται να διαδραματίζουν ρόλο στο πώς ανακαλούμε στη μνήμη αναμνήσεις και πώς λαμβάνουμε αποφάσεις.


«Τα μάτια θα μπορούσαν να αποκαλύψουν πράγματα που κάποιος θέλει να καταπνίξει, όπως είναι παραδείγματος χάρη, οι ρατσιστικές του προκαταλήψεις και επιπλέον οι εφαρμογές παρακολούθησης της κίνησης των ματιών και όλες οι άλλες σχετικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται από τους χρήστες κινητών τηλεφώνων μπορούν να παρακολουθήσουν και να αποκαλύψουν οτιδήποτε άλλο. Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά μοιραζόμαστε τις σκέψεις με άλλους ανθρώπους και μάλιστα όχι με αυτούς που απαραιτήτως θέλουμε».
Ρίτσαρντσον 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις