Shrinkflation: H νέα κοροιδία των Ελλήνων Καταναλωτών!

Στο πλαίσιο της φιλελεύθερης ανταγωνιστικότητας που ευαγγελίζεται το καθεστώς Μητσοτάκη και που θεωρεί είναι ο θεμέλιος λίθος της αστικής δημοκρατίας δημοφιλείς μάρκες στην  προσπάθεια τους ουσιαστικά να «ελέγξουν» το αυξημένο κόστος, προχωρούν στη μείωση του μεγέθους της συσκευασίας και του περιεχομένου της ενώ παράλληλα διατηρούν την ίδια τιμή στο προϊόν.

Αυτή η αλλαγή του μεγέθους της συσκευασίας του προϊόντος περιγράφεται με τον όρο shrinkflation από τη σύνθεση των λέξεων shrink (συρρικνώνω) και inflation (πληθωρισμός) και παρατηρείται σε διάφορα προϊόντα που βρίσκουν οι καταναλωτές στα ράφια του σούπερ μάρκετ, από σνακ και γαλακτοκομικά, σοκολάτες μέχρι είδη προσωπικής υγιεινής.

Και Όλα αυτά λόγω της αδυναμίας ελέγχου της αγοράς του καθεστώτος Μητσοτάκη πολλές εταιρείες δεν το κάνουν «κρυφά» αλλά με περισσό θράσος ανακοινώνουν στους καταναλωτές τις αλλαγές στις οποίες προχωρούν.

Ως δικαιολογία γι΄αυτή την κοροϊδία και εμπαιγμό του καταναλωτικού κοινού  εν μέσω του κύματος ανατιμήσεων ισχυρίζονται ότι είναι αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους παραγωγής και λειτουργεί ουσιαστικά ως ένα μέτρο για να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα έξοδα και τις ανατιμήσεις που φτάνουν στα ράφια των καταστημάτων τροφίμων.

Και το μεγάλο παραμύθιασμα έρχεται στην δικαιολογία  ότι οι αλλαγές αυτές οφείλονται σε περιβαλλοντικούς λόγους και στη διαφοροποίηση των υλικών των συσκευασιών που χρησιμοποιούν.

Και έρχεται τώρα το καθεστώς μητσοτάκη να μας ρίξει στάχτη στα μάτια  οτι  η  πρακτική του «Shrinkflation» δεν είναι παράνομη, εφόσον όμως πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις, σύμφωνα και με όσα επισημαίνουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και δη ο μεγάλος υπουργός του καλαθιού Άδωνις Γεωργιάδης.

Αντί , λοιπόν , το καθεστώς Μητσοτάκη να διενεργήσει ελέγχους ωστε να μην παραβιάζεται η νομοθεσία περί αισχροκέρδειας τους κλείνει το μάτι γιατί έτσι γίνεται στην αστική δημοκρατία των φιλελεύθερων του Μητσοτάκη!

Με βάση συνεπώς τις ισχύουσες διατάξεις του καθεστώτος Μητσοτάκη οι οποίες εντέχνως καλύπτουν τις εταιρίες λέγοντας ότι  δεν είναι παράνομη η κίνηση αλλά έχει λανθασμένη εντύπωση ο καταναλωτής που λανθασμένα παραπονείται!

Επειδή όλοι γνωρίζουμε την αλήθεια καλό θα είναι σκεφτούμε καλά όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας γιατί φαίνεται ότι όταν πρόκειται για θέματα εγκληματικής οργάνωσης το καθεστώς Μητσοτάκη άπλετα αποδίδει την κατηγορία πως όπως λέει, όμως,  ο σοφός λαός άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι την χάρη!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις