ΝΤΑΒΟΣ Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF)

ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Η ετήσια συγκέντρωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) ήταν πάντα ένα πεδίο δοκιμών για ορισμένες παράξενες ιδέες, οι οποίες ωστόσο εξυπηρετούν έναν σκοπό: να εισαγάγουν και, ει δυνατόν, να ομαλοποιήσουν όλα τα είδη μαζικής επιτήρησης και μερικές φορές εξαιρετικά τεχνολογίες που παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή.

Και η παρακολούθηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας των ανθρώπων, μεταξύ άλλων μέσω εμφυτευμάτων - σίγουρα, δεν γίνεται πολύ πιο επεμβατική από αυτό.

Ωστόσο, αυτή ήταν μια από τις τεχνολογίες που παρουσιάστηκαν σε μια εκδήλωση στο Νταβός φέτος από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Duke, Nita Farahany.

Τα εγκεφαλικά εμφυτεύματα δεν είναι καινούργια από μόνα τους, καθώς χρησιμοποιούνται στην ιατρική για τη θεραπεία ορισμένων σοβαρών παθήσεων. Ωστόσο, τα είδη που ανατράφηκαν εδώ σε ένα σημείο είναι αυτά που πρέπει να δοθούν σε υγιείς ανθρώπους – βασικά για να διαβάσουν το μυαλό τους.

«Η αποκωδικοποίηση περίπλοκης σκέψης» είναι ήδη δυνατή, είπε η Farahany κατά τη διάρκεια της «Έτοιμη για διαφάνεια εγκεφάλου;» συζήτηση στη σύνοδο κορυφής του WEF την περασμένη εβδομάδα. Και η τεχνολογία τώρα είναι επίσης σε θέση να αποκαλύψει τον βαθμό του άγχους που βιώνει κάποιος, καθώς και τι προσέχει. Έτσι, ο στόχος είναι να γνωρίζουμε τι/πώς αισθάνεται ένα άτομο, τι σκέφτεται και τι τραβά το ενδιαφέρον του.

ΠΗΓΗ : RECLAIM THE NET



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις