TO KΑΘΕΣΤΩΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ!

Οπως σε όλα τα καθεστώτα πρώτιστο μέλημα του καθεστώτος είναι ο έλεγχος των δεδομένων τα οποία διοχετεύονται στο λάο , έτσι και το καθεστώς Μητσοτάκη με τα ελεγχόμενα και εξαγορασμένα ΜΜΕ αλλά και τις δήθεν ανεξάρτητες αρχές, που μόνο ανεξάρτητες δεν είναι, ο λαός να ενημερώνεται πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά!

Στην εποχή που όλα είναι υπό έλεγχο και δεν βγαίνει τίποτα χωρίς φιλτράρισμα που σκοπό έχει ποτέ να μην πλήττεται η εκάστοτε εξουσία, όσοι διαθέτουν λογική μπορούν από διάφορες ειδήσεις να καταλάβουν το βαθμό της χειραγώγης που ασκούν τα πουλημένα ΜΜΕ στον λαό!

Βέβαια, αυτά θα μου πείτε είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα μα παρόλα αυτά ο Ελληνικός λάος έχει την τάση να λησμονεί δρώμενα και γεγονότα ακόμη και έαν αυτά έχουν επίσπωση στην καθημερινή του ζωή και στο βιοτικό του επίπεδο!

Δεχόμαστε καθημερινά, για παράδειγμα, το πόσο καλά πάει η οικονομία με το κθεστώς Μητσοτάκη σε σχέση με την Ευρωζώνη, την ίδια στιγμή που η πλειάδα των Ελληνικων Οικογενειών δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, και ζει με περικοπές ακόμη και στα τρόφιμα!

Ακούμε κάτι βαρύγδοπους τίτλος όπως  ότι στο 5,4% μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ενώ στο 6,9% στην ευρωζώνη και παρόλα αυτα πως γίνεται 5,4% να αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στην Ελλάδα τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat;

Τον Φεβρουάριο οι τιμές καταναλωτή είχαν αυξηθει κατά 6,5 % στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Eurostat και κατά 6,1% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Σε όλους αυτούς βέβαια τους δείκτες  ο δείκτης τιμών της ενέργειας και των τροφίμων δεν συμπεριλαμβάνεται, γνωστός από τους οικονομολόγους ως δομικός πληθωρισμός και θεωρείται καλύτερος δείκτης της υποκείμενης τάσης , ο οποιίος αυξήθηκε ελαφρώς στο 7,5% από 7,4% τον Φεβρουάριο.

Από την πλευρά μας , ως καταναλωτές, βλέπουμε καθημερινά ότι οι τιμές στα σούπερ μάρκετ συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία σε ύψος ρεκόρ, παρά την αποκλιμάκωση του δείκτη τιμών καταναλωτή και να  σπάει κοντέρ ο πληθωρισμός τροφίμων!

Τα τρόφιμα

Στη χώρα μας μεγάλες ανατιμήσεις συνεχίζουν να καταγράφουν τα οποία έχουν πάρει τη ανιουσα. Όπως αποτύπωσαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ στις αρχές του μηνα, ο κλαδικός δείκτης των τροφίμων έκλεισε στο 15,5% και είναι υψηλότερος σε σχέση με τον Νοέμβριο που είχε διαμορφωθεί στο 15%.  

Τη μεγάλη αύξηση εμφανίζουν: Ψωμί με 18,1%, κρέατα 17,8%, γαλακτοκομικά 25,6% και στα λαχανικά 13,1%. Σημαντικές ανατιμήσεις καταγράφονται επίσης στις μεταφορές: 32,9% στα ταξί, 36,7 στα αεροπλάνα, 26,7% στα πλοία, ενώ όσον αφορά την ενέργεια, οι τιμές στο φυσικό αέριο κατέγραψαν αύξηση 50%.

Όσο για τις τιμές της βενζίνης παρα το γεγονός ότι σε όλη την Ε.Ε παρατηρείται σημαντική μείση στην Ελλάδα παραμένουν σταθερές!

Σε όλα αυτά εάν λάβουμε υπόψη της κατά σειρα  ρεκόρ αυξήσεις  των επιτοκίων καταλαβάινουμε όλη σε τι δεινή κατασταση βρίσκονται σήμερα πολλές οικογένειες!

Το καθεστώς Μητσοτάκη φροντιζει, όμως, για εμάς και βγαζει τα καλάθια του Αδώνιδος Γεωργιαδη που αποφασίζει τι θα φαμε και τι όχι!

Τα συμπεράσματα δικά σας, όπως και η ψήφος δικιά σας, οπως ορίζει το καθεστώς Μητσοτάκη, το οποίο αποφασίζει για εμας για το καλό μας και μας προφυλάσσει απο το ψηφιζουμε τα κόμματα που θέλουμε γιατί αυτός είναι ο σκοπός του καθεστώτος γιατι στην Ελλάδα η αστική  Δημοκρατία έχει τους δικούς της κανόνες!

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Γράφει ; Συναγωνιστής Ιωάννης Λάμπρογιαννης του Αναστασίου Λάρισα






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις