ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΔ!

1) θα αφαιρέσει το προοίμιο του Συντάγματος «Εις το Όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος»

θα δείξουμε ως έθνος μία αχαριστία προς το Θεό και στους προγόνους μας Για όσους πιστεύουμε στο Θεό, αυτή η αχαριστία θα έχει και πολλές πνευματικές συνέπειες.

2) Θα απαλείψει πλήρως το άρθρο 3 περί επικρατούσας θρησκείας.
  1. Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού  τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις.
  2. Tο εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Kράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.
  3. Tο κείμενο της Aγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. H επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Aυτοκέφαλης Eκκλησίας της Eλλάδας και της Mεγάλης του Xριστού Eκκλησίας στην Kωνσταντινούπολη  
3) Θα απαλείψει επίκληση στα χρηστά ήθη!

Το ισχύον Άρθρο 5 παρ. 1 αναφέρει:

Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.

4) Θα αφαιρέσει το δικαίωμα προστασίας της υγείας και της γενετικής ταυτότητας
Στο ίδιο άρθρο αφαιρείται εξ ολοκλήρου η παράγραφος 5 η οποία ορίζει ότι: 

5. Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων.

5) θα αφαιρέσει το Δικαίωμα στην πληροφόρηση!

Το ισχύον άρθρο 5A αναφέρει:

  1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.
6) θα καταργήσει το άρθρο 9A: (Προστασία προσωπικών δεδομένων)
Καθένας έχει δικαίωμα προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα, των προσωπικών του δεδομένων, όπως νόμος ορίζει. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων διασφαλίζεται από ανεξάρτητη αρχή, που συγκροτείται και λειτουργεί, όπως νόμος ορίζει.

7) θα τροποποιήσει σημαντικά το άρθρο 13 περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Το ισχύον άρθρο 13 έχει ως εξής:

  1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.
  2. Kάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων. H άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη. O προσηλυτισμός απαγορεύεται.
  3. Oι λειτουργοί όλων των γνωστών θρησκειών υπόκεινται στην ίδια εποπτεία της Πολιτείας και στις ίδιες υποχρεώσεις απέναντί της, όπως και οι λειτουργοί της επικρατούσας θρησκείας.
  4. νένας δεν μπορεί, εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, να απαλλαγεί από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς το Kράτος ή να αρνηθεί να συμμορφωθεί προς τους νόμους.
  5. νένας όρκος δεν επιβάλλεται χωρίς νόμο, που ορίζει και τον τύπο του.

8} θα καταργήσει την προϋπόθεση των φανερών πεποιθήσεων (γνωστή θρησκεία) για να λειτουργεί μια θρησκεία.
Aφαιρείται η προϋπόθεση της γνωστής θρησκείας και δίνεται η δυνατότητα ακόμα και σε επικίνδυνες αποκρυφιστικές σέκτες να λειτουργούν νόμιμα στην πατρίδα μας με συνταγματικό κάλυμμα. Ακόμα και επιχειρήσεις και εταιρείες θα μπορούν να επικαλούνται ότι είναι θρησκείες για να διεξάγουν τη δραστηριότητά τους με τα προνόμια που παρέχονται στις θρησκευτικές κοινότητες.

9) Θα καταργήσει την απαγόρευση του προσηλυτισμού.
Να σημειώσουμε ότι ο νόμος περί αθέμιτου προσηλυτισμού που εξειδικεύει τη σήμερα ισχύουσα συνταγματική διάταξη, ισχύει και έχει αναγνωρισθεί ως εναρμονισμένος με την ΕΣΔΑ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παρά τις περί αντιθέτου απόψεις των «προοδευτικών» νομικών. Ο Α.Ν. 1363/1938 και Α.Ν.1672/1939 

10) θα καταργήσει την διάταξη περί άρνησης συμμόρφωσης στο νόμο λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων!


11} θα καθιερώσει την συνταγματικά η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους.

Ρητά ονομάζεται το κράτος θρησκευτικά ουδέτερο. Θα καταργήσει τις θρησκευτικές αργίες ακόμα και την κυριακάτικη, τις εικόνων σε δημόσια κτίρια, του ορθόδοξου προσανατολισμού του μαθήματος των θρησκευτικών, του εκκλησιασμού και του αγιασμού στα σχολεία και στις δημόσιες υπηρεσίες.

12) θα καταργήσει την υποχρέωση του κράτους για την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των μαθητών!

Σύμφωνα με το ισχύον άρθρο 2. «H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις