Αντιαιρετικός Αγώνας Λάρισας "ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ" ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!

 θέμα Γ : Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ

Η εκκλησία του Χριστού είναι μία και Μοναδική. Εις αυτην την Μίαν εκκλησίαν δεν εννοούμεν μόνον την επι γης φανερωθείσαν δια του Χριστού Εκκλησίαν, την στρατευομένην, αλλα και την εν Ουρανοις Εκκλησίαν των Αγγέλων καθώς και την επίσης εν ουρανοίς θριαμβεύουσαν Εκκλησλιαν, αι οποίαι αποτελούν εν αδιαίρετον και αδιάσπαστον σύνολον, ήτοι την μίαν Εκκλησίαν του Χριστού. Δεν νοείται άλλως, διότι κεφαλή και της εν Ουρανοίς και της επί γης Εκκλησίας είναι ο ένας Χριστός.

Μία και αδιαίρετος η Εκκλησία διότι ένας είναι ο Χριστός, ένα το Άγιον Πνεύμα, μία η πίστις, ένα το Βάπτισμα, ένα το Ποτήριον.

Η Μοναδικότης της Εκκλησίας και η οργανική ενότης αυτής, κατά την Παύλειον διδασκαλίαν, εκφράζεται δια της εικόνας του σώματος, το οποίον ενώνει θαυμασίως όλα τα μέλη του εις εν και εις την μην κεφαλήν!

Αυτή η εσωτερική-Δογματική ενότης, εξασφαλίζει και την εξωτερικήν ενότητα της Εκκλησίας ως κοινωνίας μελών, εκφράζεται δε δια της κοινής ομολογίας Πίστεως, δια της κοινής λατρείας και της κοινής συμμετοχής εις το κοινόν Ποτήριον της Θείας Ευχαρισίας, δια της οποίας τα πολλα μέλη, οι πιστοί, γίνονται "ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΥΤΟΙ ΤΩ ΧΡΙΣΤΩ" γίνονται Σώμα Χριστού!

ΜΕ ΑΓΑΠΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ
ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ & ΤΥΡΝΑΒΟΥ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ 9
ΛΑΡΙΣΑ!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις