Η ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ ΠΟΥ ΛΑΝΣΑΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!

 Οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί το “Piggy Sooy”, μια σόγια γενετικά τροποποιημένη ώστε να περιέχει πρωτεΐνη χοίρου, αποτελεί ένα ή περισσότερα από τα άγνωστα γονίδια χοίρου που συναρμολογούνται σε συμβατική σόγια για να δημιουργήσουν μια σόγια με 26,6% ζωική πρωτεΐνη.


Η εταιρεία, Moolec, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που ανέπτυξε το “Piggy Sooy”ισχυρίζεται ότι αυτά τα διαγονιδιακά υβρίδια θα παρέχουν παρόμοια γεύση, υφή και θρεπτική αξία με το κρέας!

Συμφωνα με την Μoolec η εταιρία επίσης εργάζεται επίση για την ανάπτυξη ενός φυτού μπιζελιού που παράγει πρωτεΐνη βοείου κρέατος. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτά τα διαγονιδιακά υβρίδια θα παρέχουν παρόμοια γεύση, υφή και θρεπτική αξία με το κρέας.

«Οι αγρότες θα εκτρέφουν τα φυτά μέσω συμβατικών γεωργικών πρακτικών. Μόλις τα φασόλια συγκομιστούν και υποβληθούν σε επεξεργασία —και πάλι, μέσω συμβατικών τεχνικών— οι πρωτεΐνες τους θα μεταφερθούν σε υποκατάστατα κρέατος και άλλα προϊόντα…

«Όπως συμβαίνει με το χοιρινό που καλλιεργείται στο εργαστήριο, ελπίζουμε ότι η εμπορική υιοθέτηση του Piggy Sooy θα μπορούσε τελικά να εξαλείψει την εκτροφή και την σφαγή των χοίρων, μαζί με τις σχετικές ηθικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες.

«Η Moolec έχει αναπτύξει μια μοναδική, επιτυχημένη και κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πλατφόρμα για την εισαγωγή πρωτεϊνών υψηλής αξίας στους σπόρους οικονομικά σημαντικών καλλιεργειών όπως η σόγια», λέει ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της εταιρείας, Amit Dhingra.

«Αυτό το επίτευγμα ανοίγει ένα προηγούμενο για ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα που επιδιώκει να επιτύχει υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης στους σπόρους μέσω της μοριακής καλλιέργειας». Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πότε τα τρόφιμα που περιέχουν τις πρωτεΐνες μπορεί να είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές».

Εδώ θα πρέπει να τονισθεί ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η επεξεργασία γονιδίων CRISPR-Cas προκαλεί όλεθρο στο γονιδίωμα των φυτών, προκαλώντας πολλές εκατοντάδες ακούσιες γενετικές αλλαγές, οι οποίες συμβαίνουν ταυτόχρονα «σε ένα καταστροφικό γεγονός», όπως το ονομάζουν.

Τα Συμπεράσματα δικά σας!

πηγή : The Defender



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις