Κυριαρχεί ο ραγιαδισμός στην Πατρίδα μας!

Όλοι βρίζουν την κυβέρνηση και όλοι τελικά την ψηφίζουν. Είναι βαθιές οι ρίζες του ραγιαδισμού σε αυτήν την χώρα. Ο ραγιαδισμός ξεκίνησε από τα Ελληνιστικά Βασίλεια όταν οι υποτίθεται ελεύθερες Ελληνικές πόλεις σέρνονταν πίσω από Αντιγονήδες, όπως ο Δημήτριος ο Πολιορκητής ή Πτολεμαίους ή Μακεδόνες. Μάλιστα το κατάντημα είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε στην Αθήνα να υπάρχει και ναός προς τιμήν της πόρνης του Δημητρίου του Πολιορκητού, της Λαμίας. 

Τα ίδια και χειρότερα συνεχίστηκαν και επί των Ρωμαίων, που κατέλαβαν την Ελλάδα γιατί οι Έλληνες ήταν διχασμένοι. Την εποχή των Ρωμαίων γεννήθηκε και η λέξη γραικύλος, η οποία σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ! Το θέμα της Ελλάδος στα χρόνια της Αυτοκρατορίας της Κωνσταντινουπόλεως ήταν περιφρονημένο και μόνον ο Πλήθων ο Γεμιστός κατάλαβε ότι εκεί κτυπά η καρδιά του Ελληνισμού και όπως σωστά γράφει ο Παπανούτσος, ο Τσάκωνας κ.α. εκεί στον Μυστρά αναστήθηκε η Εθνική Συνείδηση του Νέου Ελληνισμού. Εκεί στον Μυστρά όπου έζησε ο τελευταίος Πλατωνικός Φιλόσοφος, ο Πλήθων, ο οποίος οραματίστηκε ένα εθνικό κράτος εμπνευσμένο από την Πολιτεία του Πλάτωνα με εθνικό στρατό και εθνικό νόμισμα. 

Ο ραγιαδισμός γιγαντώθηκε στους αιώνες των Οθομανών και οι Νεοέλληνες μισούν το κράτος τους θεωρώντας το εχθρικό, αλλά ταυτόχρονα εύκολα υποτάσσονται και με δουλικότητα σε αυτό όντας χιλιάδες χρόνια ραγιάδες. 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

https://xrisiavgi.com/2023/08/30/11/158646/




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις