ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ "ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ" "ΕΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΕΡΙΠΑΤΕΙΤΕ"

Από απόλυτη επιτυχία εστέφθη η 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση των λυκοποιμένων αΙρεσιαρχών της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας γεγονός που χαρακτήρισαν ως ιστορικου χαρακτήρος !

Το γενικό θέμα της Συνελεύσεως, η οποία φιλοξενήθηκε στο Κολλέγιο του Αγίου Σπυρίδωνος στο Σύδνεϋ, ήταν «Ἐν τῇ Ἐκκλησίᾳ περιπατεῖτε»
ΙΔΟΥ ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ Ο ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΣΑΣ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ κ.κ. Μακάριος στην καταληκτήρια ομιλία του, το απόγευμα της Τρίτης, 26 Σεπτεμβρίου.
«Πέρα από τις εμπνευσμένες και μεστές εισηγήσεις και εκθέσεις των αγίων αρχιερέων και όλων των ομιλητών, οι οποίες μας έδωσαν πραγματικά τροφή για πολλή σκέψη, αλλά και μας άνοιξαν δρόμους και προοπτικές τις οποίες δεν υποψιαζόμασταν, φρονώ ταπεινώς ότι το σπουδαιότερο και το κρισιμότερο είναι ακριβώς αυτή η αίσθηση της κοινωνίας και της ενότητος που αποκομίσαμε όλοι μας. Πρόκειται για την εσωτερική και καρδιακή πεποίθηση ότι ανήκουμε στο ένα Σώμα του Χριστού, μέσα στο οποίο “περπατάμε” όλοι μαζί. Εξάλλου, αυτό είναι το ζητούμενο και το επιδιωκόμενο κάθε φορά∙ η συνοδοιπορία, Η κοινή “περπατησιά” μέσα στην αγκαλιά της Εκκλησίας!», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος στην εισαγωγή της τοποθέτησής τους.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις