Συμφωνία Τουρκίας και Ισραήλ!

“Θα πραγματοποιήσουν μαζί γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο”

“Τα περίφημα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Μπαϊρακτάρ, τα οποία παράγει η Τουρκία, απέκτησε την δυνατότητα η Άγκυρα της κατασκευής τους, λαμβάνοντας τεχνογνωσία από το Ισραήλ.” 

Σε μια συμφωνία που αλλάζει τις ισορροπίες έφτασαν Τουρκία και Ισραήλ, καθώς όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι δύο χώρες θα πραγματοποιήσουν μαζί γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο. Κι αυτό με απώτερο σκοπό, όπως αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος, να διαμορφωθούν εκείνες οι δίοδοι που θα μεταφέρουν ενέργεια από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.

Ο Ερντογάν πρότεινε από την πλευρά του, όπως αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος Ράγκιπ Σόιλου, να συσταθεί ένα σχήμα συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ στο οποίο θα συμμετέχουν οι υπουργοί Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού των δύο χωρών, με στόχο την εμβάθυνση της τουρκο-ισραηλινής συνεργασίας.

Οι ηγέτες της Τουρκίας και του Ισραήλ είχαν διμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Έπειτα από περισσότερο από μια δεκαετία διμερών εντάσεων, οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ έχουν αναθερμανθεί με μια σειρά επισκέψεων ανώτατων αξιωματούχων, όπως αυτή του προέδρου του εβραϊκού κράτους Ισαάκ Χέρτζογκ στην Άγκυρα πέρυσι.

XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

https://xrisiavgi.com/2023/09/27/11/159278/



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις