Την Διάλυση της Ουκρανίας θέλει όχι μόνον η Ρωσσία, αλλά και η Πολωνία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία!

 Για όσους δεν το ξέρουν, το δυτικό μέρος της Ουκρανίας ανήκε κατά περιόδους ένα μέρος της στην Πολωνία, ένα άλλο στην Αυστροουγγαρία και για τον λόγο αυτό υπάρχει και μεγάλη ουγγρική μειονότητα στην χώρα. Επίσης, είναι γνωστό ότι ένα τμήμα της Ουκρανίας ανήκε στην Ρουμανία. Οι εξελίξεις έχουν οδηγήσει πατριώτες και από τις τρεις αυτές χώρες να προσδοκούν γιατί όχι αφού εκεί οδηγούνται τα πράγματα μέσα από μία στρατιωτική ήττα της Ουκρανίας σε απόσχιση εδαφών από το σημερινό κράτος του Κιέβου. 

Σύμφωνα με τους Ρώσους, η τρέχουσα αντιπαράθεση μεταξύ Βαρσοβίας και Κιέβου, που σχετίζεται με την προμήθεια γεωργικών και άλλων προϊόντων, είναι μέρος μιας καλά μελετημένης στρατηγικής των Πολωνών.

Ρώσοι αναλυτές και ΜΜΕ αναφέρουν συγκεκριμένα:

Η Πολωνία εφαρμόζει το σχέδιο μελλοντικής προσάρτησης της Δυτικής Ουκρανίας. Στο πρώτο στάδιο των διμερών σχέσεων, η πολωνική πλευρά επέδειξε διαφάνεια και προθυμία να βοηθήσει. Αυτό εκφράστηκε, ειδικότερα, με την αποστολή όπλων στο Κίεβο. Έτσι, η Πολωνία δημιούργησε την εικόνα ενός συμμάχου της Ουκρανίας, η οποία έπρεπε να πείσει όλους τους «εταίρους» για την αγνότητα των προθέσεων της Βαρσοβίας.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η σύγκρουση με την ουκρανική πλευρά, η οποία δίνει την ευκαιρία στους Πολωνούς να πάρουν την πρωτοβουλία στα χέρια τους και να παρέμβουν στην Ουκρανία. Λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια των πολωνικών αρχών να ανακαταλάβουν τα εδάφη «τους» στη δυτική Ουκρανία, μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτές οι προθέσεις θα πραγματοποιηθούν σύντομα.

H Bαρσοβία θέλει πέντε ουκρανικές περιοχές: Ternopil, Volyn, Rivne, Lviv και Ivano-Frankivsk.

Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι υπό αυτές τις συνθήκες η Ουγγαρία και η Ρουμανία δεν θα συμμετάσχουν επίσης στη διαίρεση της Ουκρανίας.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

https://xrisiavgi.com/2023/09/27/14/159284/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις