ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ! ΤΟ "ΑΣΦΑΙΡΟΝ ΠΥΡ"

Κατηγορούσε την βιασύνη που υπέδειξε η τότε διοικούσα Εκκλησία, για να δεχθεί το νέο ημερολόγιο, που δημιούργησε το σχίσμα στην Εκκλησία, αλλά ο ίδιος το ακολουθούσε!

Δεν θεωρούσε το παπικο Γρηγοριανό ημερολόγιο που εισήγαγε ο μασόνος Μεταξάκης ως δογματικό θέμα, που να εξαρτάται η σωτηρία μας!
Θεωρούσε ότι οι νεοημερολογίται έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν και την ημέρα της εορτής του αγίου, όταν συμπίπτει μια μεγάλη δεσποτική εορτή. Η εορτη π. χ. του ιερού Χρυσοστόμου είναι στις 14 Σεπτεμβρίου και η Εκκλησία την μετέθεσε στις 13 Νοεμβρίου.
Η εορτή των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων εορτάζονταν την ίδια μέρα και η Εκκλησία την χώρισε!
Αγαπούσε και υπερασπίζονταν ο π. Αυγουστίνος τους αγνούς
Παλαιοημερολογίτας που ήταν έτοιμοι να θυσιαστούν για το Χριστό, αλλά ο ίδιος παρέμεινε στον παπικό Γρηγοριανό!
Έβλεπε τους άμισθους ιερείς των Παλαιοημερολογιτών (που είχαν κανονική χειροτονία), πιο ελεύθερους για να υπερασπιστούν την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ. ,ενώ ό διος παρέμεινε μισθωτός!
Ο νεοημερολογίτης ακόλουθος του Γρηγοριανού Παπικου ημερολογίου Μητροπολιτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος ήθελε να ενώσει τις μεγάλες παρατάξεις των παλαιοημερολογιτών.
Πήγε και ως απεσταλμένος της νεοημερολογίτικης διοικούσας Εκκλησίας για να συζητήσει μαζί τους και να βρουν κάποια λύση και να γεφυρωθεί το χάσμα, αλλά δεν έγινε τίποτε.
θεωρούσε ως Νεοημερολογίτης ότι οι νεοημερολογίται ήσαν οικουμενιστές σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς και ότι προδίδετο η Ορθοδοξία αλλά παρέμεινε στο παπικο γρηγοριανο ημερολόγιο του Μασόνου Μεταξάκη έμμισθος και έδινε τη μάχη εναντίον των σκοτεινών δυνάμεων του Οικουμενισμού!!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις