Νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με ονομασία "ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ της Google"

Νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Google: Χρήση της μηχανικής μάθησης για τον εντοπισμό "παραπληροφόρησης" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η Google υπέβαλε αίτηση στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ για ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιούσε μηχανική εκμάθηση (ML, ένα υποσύνολο του AI) για να ανιχνεύσει αυτό που η Google αποφασίζει να θεωρήσει ως «παραπληροφόρηση» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Google χρησιμοποιεί ήδη στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης στους αλγόριθμους της, προγραμματισμένα να αυτοματοποιούν τη λογοκρισία στις τεράστιες πλατφόρμες της και αυτό το έγγραφο υποδεικνύει έναν συγκεκριμένο δρόμο που σκοπεύει να ακολουθήσει η εταιρεία στο μέλλον.

Ο γενικός σκοπός του διπλώματος ευρεσιτεχνίας είναι να προσδιορίσει τις λειτουργίες πληροφοριών (INFORMATION OPERATIONS) και στη συνέχεια το σύστημα υποτίθεται ότι "προβλέπει" εάν υπάρχει "παραπληροφόρηση" εκεί μέσα.

Κρίνοντας από την εξήγηση που επισυνάπτει η Google στην κατάθεση, αρχικά φαίνεται ότι κατηγορεί τη δική της ύπαρξη για τη διάδοση της «παραπληροφόρησης» - το κείμενο αναφέρει ότι οι εκστρατείες πληροφοριακών επιχειρήσεων είναι φθηνές και χρησιμοποιούνται ευρέως επειδή είναι εύκολο να γίνουν τα μηνύματά τους viral χάρη στο " ενίσχυση με κίνητρα από πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης."

Αλλά φαίνεται ότι η Google αναπτύσσει το εργαλείο έχοντας κατά νου άλλες πλατφόρμες.

Ο τεχνολογικός γίγαντας δηλώνει συγκεκριμένα ότι άλλοι (αναφέροντας τα X, το Facebook και το LinkedIn ονομαστικά στην κατάθεση) θα μπορούσαν να κάνουν το σύστημα να εκπαιδεύσει τα δικά του «διαφορετικά μοντέλα πρόβλεψης».

Η ίδια η μηχανική μάθηση εξαρτάται από τους αλγόριθμους που τροφοδοτούνται με μεγάλο όγκο δεδομένων και υπάρχουν δύο τύποι - "εποπτευόμενος" και "χωρίς επίβλεψη", όπου ο τελευταίος λειτουργεί παρέχοντας έναν αλγόριθμο με τεράστια σύνολα δεδομένων (όπως εικόνες ή σε αυτήν την περίπτωση , γλώσσα) και ζητώντας του να «μάθει» για να προσδιορίσει τι είναι «κοιτάζει».

(Η ενισχυτική μάθηση είναι μέρος της διαδικασίας - στην ουσία, ο αλγόριθμος εκπαιδεύεται ώστε να γίνεται όλο και πιο αποτελεσματικός στον εντοπισμό ό,τι αναζητούν όσοι δημιουργούν το σύστημα.)

Ο απώτερος στόχος εδώ θα ήταν πολύ πιθανό η Google να κάνει την "ανίχνευση παραπληροφόρησης", δηλαδή τη λογοκρισία πιο αποτελεσματική, στοχεύοντας έναν συγκεκριμένο τύπο δεδομένων.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δηλώνει πράγματι ότι χρησιμοποιεί μοντέλα γλώσσας νευρωνικών δικτύων (όπου τα νευρωνικά δίκτυα αντιπροσωπεύουν την «υποδομή» του ML).

Το εργαλείο της Google θα ταξινομήσει τα δεδομένα ως IO ή καλοήθη και περαιτέρω στοχεύει στην επισήμανση ότι προέρχονται από ένα άτομο, έναν οργανισμό ή μια χώρα.

Και στη συνέχεια, το μοντέλο προβλέπει την πιθανότητα αυτό το περιεχόμενο να είναι μια «εκστρατεία παραπληροφόρησης», δίνοντάς του μια βαθμολογία.

ΠΗΓΗ : RECLAIM THE NET




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις