ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΦΕΣΙΑ!

 Κρατική χρηματοδότηση 3 κατηγοριών που λαμβάνουν τα χρεωμενα κόμματα!

Μπορεί οι πολίτες να κινδυνεύουν με έξωση αν οφείλουν 800 ευρώ στα κοινόχρηστα, αλλά τα δύο κόμματα συνεχίζουν να φορτώνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό χωρίς προοπτική αποπληρωμής
Η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων είναι τριών κατηγοριών:
Τακτική: Τα χρήματα που λαμβάνουν τα κόμματα από το κράτος κατ’ έτος. Βάσει του νόμου 3023/2002 «το ποσό αυτό ανέρχεται σε ποσοστό 1,02 τοις χιλίοις των τακτικών εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού του αντίστοιχου οικονομικού έτους».
Εκλογική: Καταβάλλεται κάθε φορά που διεξάγονται βουλευτικές εκλογές ή εκλογές για την ανάδειξη των Ελλήνων Αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ανέρχεται σε ποσοστό έως 0,22 τοις χιλίοις των τακτικών εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού. Αν διεξαχθούν περισσότερες της μίας εκλογές, το ανωτέρω ποσοστό δεν μπορεί να υπερβεί, αθροιστικά, το 0,35 τοις χιλίοις».
Επιμορφωτική: Eίναι ετήσια και καταβάλλεται για την ίδρυση και τη λειτουργία κέντρων ερευνών και μελετών, καθώς και τη διοργάνωση προγραμμάτων επιμόρφωσης των στελεχών τους. Ανέρχεται συνολικά σε ποσό ίσο με το 0,1 τοις χιλίοις των τακτικών εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού.

XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΛΑΡΙΣΑ

ΠΗΓΗ : dimokratia.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις