Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΩΝ 160.000 ΕΥΡΩ!

 

Η απαγόρευση συμμετοχής της Χρυσής Αυγής και στις ευρωεκλογές, ενώ παραμένει νόμιμο κόμμα και λαμβάνει κρατική επιχορήγηση την οποία της την παρακρατούν 

Η αντισυνταγματική τροπολογία με την οποία κατ ουσιαν απαγορεύεται στην Χρυσή Αυγή ΕΙΔΙΚΑ να συμμετέχει στις εκλογές, αφού είναι το μοναδικό κόμμα του οποίου διατελέσας πρόεδρος έχει καταδικαστεί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και αυτό φαίνεται καθαρά από την πρόσφατη απόφαση της 10ης Απριλίου 2024 που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και η οποία προβλέπει χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής με 160.000 ευρώ! Η εν λόγω τροπολογία έχει ως εξής: 

Η οργάνωση και η δράση του κόμματος να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Για την αξιολόγηση της συνδρομής της προϋπόθεσης αυτής λαμβάνεται, υπ’ όψιν, τυχόν καταδίκη σε οποιονδήποτε βαθμό υποψηφίων βουλευτών ή ιδρυτικών μελών, ή διατελεσάντων προέδρων για τα αδικήματα και στις ποινές του πρώτου εδαφίου της περ. β’).

Στην περίπτωση συνασπισμού κομμάτων οι ανωτέρω προϋποθέσεις πρέπει να συντρέχουν για καθένα από τα κόμματα που απαρτίζουν τον συνασπισμό.

Η συνδρομή των προϋποθέσεων της παρούσας ελέγχεται αυτεπαγγέλτως από το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου. Προς υποβοήθηση της κρίσης του, πολιτικά κόμματα και κάθε εκλογέας έχουν δικαίωμα να υποβάλουν υπόμνημα με στοιχεία τεκμηρίωσης μέχρι την επομένη της λήξης της προθεσμίας της παρ. 1 του άρθρου 34.».

Από τη μια πλευρά δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή στις εκλογές και από την άλλη επειδή είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο δίνουν χρηματοδότηση. Αυτό δείχνει ότι ζούμε σε ένα γελοίο κράτος σε ένα κράτος οπερέτα κυριολεκτικά. Τα χρήματα αυτά δεν δίνονται βεβαίως στη Χρυσή Αυγή πάλι με νόμο που έχει ψηφίσει η ελληνική Βουλή.


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
https://xrisiavgi.com/2024/04/22/17/163120/




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις