Θέμα τουρκικής μειονότητας και στην Θεσσαλονίκη θέτει η Άγκυρα

 

Θέμα τουρκικής μειονότητας και στην Θεσσαλονίκη θέτει η Άγκυρα – Μετά από 102 χρόνια, το Γενί Τζαμί, το τζαμί των εξισλαμισμένων Εβραίων, στην Θεσσαλονίκη, που χρησιμοποιείται ως εκθεσιακός χώρος, άνοιξε για την τελετή λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου.

Οι μουσουλμάνοι ευχαριστούσαν το ελληνικό κράτος για αυτή την εξέλιξη και πλέον ο ισλαμικός εορτασμός γίνεται μέρος της ελλαδικής πραγματικότητας! Το ίδιο συνέβη και στην Αθήνα, στην περιοχή του Βοτανικού, όπου βρίσκεται το Ισλαμικό Τέμενος, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Νοέμβριο του 2020.

Κατά το Ραμαζάνι άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του για να καλωσορίσει τους πιστούς μουσουλμάνους, οι οποίοι έχουν εισέλθει στην Ελλάδα! Ποιός να το φανταζόταν πριν λίγο καιρό! Πλέον παίζεται ως νέα κανονικότητα στα κανάλια!

Το Γενή Τζαμί χτίστηκε το 1902 από Ιταλό αρχιτέκτονα (Vitaliano Poselli) και χρησίμευε ως τόπος λατρείας για τους εξισλαμισμένους Εβραίους που είχαν εξισλαμιστεί, τους επονομαζόμενους Ντονμέδες (Dönme/Donmeh αφού ήτανε το τζαμί τους). Μετά την ανταλλαγή (1923-1924), στέγασε για μικρό διάστημα πρόσφυγες, και από το 1925 έως το 1963 χρησιμοποιήθηκε ως αρχαιολογικό μουσείο και το πιο παλιό της πόλης. Σήμερα είναι εκθεσιακός χώρος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
https://xrisiavgi.com/2024/04/13/21/162984/



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις