Η “κατάρα” της Χρυσής Αυγής

Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα αποτελεί ένα μοναδικό στα ελληνικά ιστορικά φαινόμενο. Με πάνω από σαράντα χρόνια αδιάλειπτων αγώνων και με παραγωγή ιδεολογικού πλούτου κατάφερε να συσπειρώσει μισό εκατομμύριο Έλληνες και να τους εκπροσωπήσει για περίπου μία ολόκληρη δεκαετία στο κοινοβούλιο, καταστώντας την έτσι συνώνυμο με τον γνήσιο εθνικισμό, και, μοιραία, με το απόλυτο κακό, αφού στην Ελλάδα ο εθνικισμός βρίσκεται ιδεολογικά και πολιτικά υπό διωγμό. Η πολιτική σκευωρία και τα επακόλουθα της, όπως η πρόσφατη απαγόρευση συμμετοχή της στις “ελεύθερες εκλογές” της μεταπολίτευσης λόγου χάρη, έχει δώσει νέα μορφή στην νεοελληνική πραγματικότητα, της οποία απαράβατος κανόνας είναι η απαγόρευση οποιασδήποτε ονομαστικής αναφοράς, ακόμα κι αν πρόκειται για παραπληροφόρηση ή δυσφήμιση.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, κατά τη τελευταία συνεδρίαση, τα πράγματα ξέφυγαν εκτός ελέγχου επειδή ο “γαλάζιος” πρώην δήμαρχος συσχέτισε την παράταξη του “πράσινου” νυν δημάρχου με την Χρυσή Αυγή. Τον ανούσιο αυτό σκυλοκαβγά ολοκλήρωσαν με τις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων και κάπως έτσι, φιλελεύθεροι, μαρξιστές, “πατριώτες” και δήθεν ακραίοι εθνικιστές που μέχρι πρότινος εκλιπαρούσαν για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, έσπευσαν να διαβεβαιώσουν πως η Χρυσή Αυγή “τελείωσε” και πως δεν μπορεί με κανέναν τρόπο η πρωτεύουσα ή οι θεσμοί να παρουσιάζονται ως κάτι άλλο εκτός από δημοκρατικοί.

Σε ό,τι αφορά τον παραλληλισμό της Χρυσής Αυγής με τους εκπροσώπους του δημοκρατικού τόξου τα πράγματα ήταν ανέκαθεν ξεκάθαρα για εμάς. Ουδέποτε προσκυνήσαμε τις κίβδηλες ιδέες του ψευτομοντερνισμού που με πίστη υπηρετούν και ουδέποτε επιχειρήσαμε να αποκρύψουμε τις εγκληματικές ευθύνες που βαραίνουν όλα τα κόμματα που εκπροσωπούν, αφού έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στο χείλος της ηθικής και έπειτα της κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης. Η αναζήτηση κάποια δημοκρατικής πιστότητας αποτελεί μέρος ενός κακόγουστου θεάτρου όπου αυτοί που επιβάλλουν απαγορεύσεις, λογοκρισία, εξαπολύουν διώξεις και συναινούν σε παράνομες και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις επικαλούνται τις αξίες της ισότητας και της δικαιοσύνης. Από την άλλη, εκείνοι που αναζητούν μία χαραμάδα διεξόδου για τα “μεγάλα σαλόνια” αυτής της δημοκρατίας άδικα επιμένουν στο να απαρνούνται ιδέες στις οποίες ουδέποτε πίστεψαν, ο ρόλος που τους δόθηκε είναι αυτός ενός κομπάρσου και ως τέτοια θα τερματίσουν την όποια πολιτική τους καριέρα. Για τη Χρυσή Αυγή, που αποτελεί το απόλυτο κακό για την ελληνική πραγματικότητα, αποτελεί τίτλο τιμής να συνεχίζουν να την υβρίζουν οι αυτόκλητοι εκπρόσωποι της δημοκρατίας. Φαίνεται ότι ο πόλεμος με την παραδικαστική δίωξη και τις αλλεπάλληλες απαγορεύσεις, η ολοκληρωτική φίμωση, το κυνήγι μαγισσών που έχουν εξαπολύσει δεν είναι αρκετά για να “τελειώσουν” τον εθνικισμό κι αυτό από μόνο του μαρτυρεί το τι ήταν, είναι και θα παραμείνει η Χρυσή Αυγή ως ΣΥΜΒΟΛΟ μίας αλύγιστης πίστης ενάντια στην μπακαλίστικη λογική των μισθοφόρων “ιδεολόγων”.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

https://xrisiavgi.com/2024/08/30/12/165297/




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις