Πως οι Ρότσιλντ θησαυρίζουν από την καταστροφή της Ουκρανίας!

 Από την “εξέγερση του Μαϊντάν ” και μετά, η γνωστή εβραϊκή τραπεζική οικογένεια των Rothschild έχει βαθιά εμπλοκή στις υποθέσεις της Ουκρανίας. Όσο η αμερικανόδουλη Ουκρανική κυβέρνηση εκμεταλλεύεται εθνικιστικές δυνάμεις στον αδελφοκτόνο πόλεμο με την Ρωσία, οι Rothschild απομυζούν οικονομικά την χώρα μέσα από διάφορα σχήματα και σχεδιάζουν την μελλοντική “αποκατάστασης της Ουκρανίας” (προφανώς κατά τα δικά τους συμφέροντα).

Η πολυπλοκότητα της εμπλοκής των Rothschild στην Ουκρανία φανερώνει το ευρύ φάσμα των οικονομικών και πολιτικών επιρροών που ασκούν. Από την πώληση περιουσιακών στοιχείων και την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών έως τη μεσολάβηση για χρέη και την επιδίωξη της δήθεν ανασυγκρότησης της χώρας, οι Rothschild φαίνεται πως κατάφεραν να διεισδύσουν σχεδόν σε κάθε κέντρο λήψεως αποφάσεων της Ουκρανίας. Το νέο αυτό προτεκτοράτο της δύσης και των διεθνών πλουτοκρατών χτίζεται πάνω στο αίμα αγαθών ουκρανών που εξαπατήθηκαν από τους διεφθαρμένους του Κιέβου, νομίζοντας ότι πολεμούν για εθνική ανεξαρτησία.

Η Εμπλοκή των Rothschild από το 2014

Το 2014, ο τότε Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ανέθεσε στη Rothschild & Cie να πουλήσει τα περιουσιακά του στοιχεία. Ωστόσο, αργότερα αποκαλύφθηκε ότι οι εταιρείες του δεν πωλήθηκαν, αλλά παραδόθηκαν απευθείας στη διαχείριση του Rothschild Trust.

Η συμμετοχή των Rothschild στις οικονομικές υποθέσεις της Ουκρανίας εντάθηκε το 2015, όταν προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν στις διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση του κρατικού της χρέους. Η εμπλοκή της αυτή ενίσχυσε τη θέση της εταιρείας ως βασικού παίκτη στις οικονομικές σχέσεις της χώρας με τη Δύση.

Το 2017, η Rothschild S.p.A. κέρδισε τον διαγωνισμό για την παροχή επενδυτικών και τραπεζικών υπηρεσιών στην ουκρανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Naftogaz. Το ίδιο έτος, το εποπτικό συμβούλιο της κρατικής τράπεζας PrivatBank της Ουκρανίας ζήτησε από μια κοινοπραξία που περιελάμβανε τις Rothschild, EY και FinPoint να αναδιαρθρώσει τα κεφάλαιά της. Μάλιστα, ο ουκρανός μεγιστάνας Ιγκόρ Κολομοΐσκι έπρεπε να επικοινωνήσει με την εταιρία των Rothschild το 2019, όταν προσπάθησε να ανακτήσει το 25% της συμμετοχής του στην PrivatBank.

Τον Ιούλιο του 2017, ο τότε πρωθυπουργός της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Γκρόισμαν φέρεται να πραγματοποίησε ιδιωτική συνάντηση στο Λονδίνο με τον Nathaniel Jacob Rothschild, με φήμες να υποστηρίζουν ότι ο Γκρόισμαν ζήτησε από τους Rothschild να τον υποστηρίξουν για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της χώρας.

Οι Σχέσεις με την Κυβέρνηση Ζελένσκι

Τον Ιούλιο του 2023, οι Ρώσοι φαρσέρ Βλαντιμίρ Κουζνέτσοφ (Vovan) και Αλεξέι Στολιάροφ (Lexus) επικοινώνησαν με τον Alexandre de Rothschild, εκτελεστικό πρόεδρο της Rothschild & Co, ο οποίος τους αποκάλυψε ότι η τραπεζική οικογένεια συνεργάζεται με το καθεστώς του Κιέβου από το 2017. Πιστεύοντας ότι μιλούσε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο de Rothschild ανέφερε μεταξύ άλλων: “Είχαμε εξαιρετικές σχέσεις με ανθρώπους στην κυβέρνησή σας. Η κύρια συμμετοχή μας ήταν η προσέλκυση κεφαλαίων μέσω δανείων”. Μάλιστα, ο de Rothschild αποκάλυψε ότι η εταιρεία της οικογένειας σκοπεύει να συμμετάσχει στην “αποκατάσταση της Ουκρανίας”, σε ένα πλήθος τομέων όπως η ενέργεια, η κατασκευή κατοικιών και η εφοδιαστική αλυσίδα.

Τέλος, σύμφωνα με δυτικά μέσα ενημέρωσης, η πολυεθνική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Rothschild & Co διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του χρέους της Ουκρανίας, που ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, τον Ιούλιο του 2024. Η εταιρεία φέρεται να είχε οργανώσει δια ζώσης συναντήσεις μεταξύ Ουκρανών αξιωματούχων και μεγάλων επενδυτικών εταιρειών, όπως οι BlackRock και Amundi, λίγο πριν τη λήξη του διετούς μνημονίου πληρωμών την 1η Αυγούστου. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων συμμετείχαν και ειδικοί του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ενώ παράλληλα εξετάστηκε το ενδεχόμενο κατάσχεσης των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

https://xrisiavgi.com/2024/09/15/13/165525/




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις