25 ΛΟΓΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ!

Η Θεωρία της εξέλιξης του ΔΑΡΒΙΝΟΥ & ΟΥΑΛΛΑΣ ουσιαστικά υποστηρίζει ότι τα πάντα στον κόσμο με την πάροδο του χρόνου υπόκεινται σε διαρκείς και σταδιακές αλλαγές και αλλοιώσεις, σε μια αέναη διαδικασία μεταβολής και  εξέλιξης από ατελέστερες σε τελειότερες μορφές.

1. Είναι τεκμηριωμένο επιστημονικό γεγονός ότι η ζωή δεν μπορεί να προέρχεται από μη ζωντανή ύλη (ο Νόμος της Βιογένεσης).
2. Η χημική εξέλιξη της ζωής είναι αδύνατη. Κανένας επιστήμονας δεν έχει προχωρήσει ποτέ μια δοκιμαζόμενη διαδικασία με την οποία θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Το πείραμα Miller-Urey, που εξακολουθεί να φαίνεται σε πολλά τρέχοντα βιβλία, έχει αποδειχθεί άσχετο.
3. Οι Νόμοι της Γενετικής του Μέντελ περιορίζουν τις παραλλαγές ενός είδους. Διαφορετικοί συνδυασμοί γονιδίων σχηματίζονται, αλλά όχι διαφορετικά γονίδια. Πειράματα αναπαραγωγής και κοινές παρατηρήσεις έχουν επίσης επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν γενετικά όρια.
4. Τα αποκτημένα χαρακτηριστικά δεν μπορούν να κληρονομηθούν. Για παράδειγμα, ο μακρύς λαιμός των καμηλοπαρδάλεις δεν προέκυψε από τους προγόνους τους που τέντωναν το λαιμό τους για να φτάσουν ψηλά φύλλα, ούτε ένας άντρας σε πρόγραμμα άρσης βάρους περνάει τους καλά ανεπτυγμένους μύες του στο παιδί του. Δεν υπάρχει μηχανισμός όπου η αλλοιωμένη συμπεριφορά ενός οργανισμού, σε μια προσπάθεια προσαρμογής στο περιβάλλον του, θα προκαλέσει γενετική αλλαγή στους απογόνους του.
5. Οι γενετικές μεταλλάξεις δεν έκαναν ποτέ ένα πλάσμα πιο βιώσιμο από τους προγόνους του. Οι μεταλλάξεις είναι σχεδόν πάντα επιβλαβείς και πολλές είναι θανατηφόρες. Περισσότερα από 90 χρόνια πειραμάτων με μύγες φρούτων, που αφορούν 3.000 διαδοχικές γενιές, δεν δίνουν απολύτως καμία βάση για να πιστέψουμε ότι οποιαδήποτε φυσική ή τεχνητή διαδικασία μπορεί να προκαλέσει αύξηση της πολυπλοκότητας και της βιωσιμότητας.
"Μια μετάλλαξη είναι μια τυχαία αλλαγή ενός εξαιρετικά οργανωμένου, λογικά ομαλά λειτουργικού ζωντανού σώματος. Μια τυχαία αλλαγή στο εξαιρετικά ολοκληρωμένο σύστημα χημικών διεργασιών που συνιστούν ζωή είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα το επηρεάσει – όπως η τυχαία ανταλλαγή συνδέσεων σε μια τηλεόραση δεν είναι πιθανό να βελτιώσει την εικόνα. ” James F. Crow ( πρώην καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin)
6. Η φυσική επιλογή (ή «επιβίωση του ισχυρότερου») στην πραγματικότητα αποτρέπει την εξελικτική αλλαγή, δεν την ενθαρρύνει. Καθώς οι μεταλλάξεις σχεδόν πάντα συμβάλλουν στη μείωση της βιωσιμότητας (επιβίωση), το μεταλλαγμένο ζώο γρήγορα γίνεται μέρος της τροφικής αλυσίδας.
7. Οι μεταλλάξεις δεν μπορούν να παράγουν σύνθετα όργανα όπως το μάτι, το αυτί ή ο εγκέφαλος, πόσο μάλλον την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού που βρίσκεται στους μικροβιολογικούς οργανισμούς. Αυτά τα όργανα δεν είναι καν φανταστικά, πόσο λιγότερο βιώσιμα σε μια μερικώς ανεπτυγμένη κατάσταση. Η αρχή της «ανεγώγιμης πολυπλοκότητας» αποδεικνύει ότι πρέπει να υπάρχει ταυτόχρονα ένα ευρύ φάσμα εξαρτημάτων και τεχνολογιών για να λειτουργήσουν αυτά τα όργανα. Σε μια μερικώς ανεπτυγμένη κατάσταση, θα γινόταν μειονέκτημα για έναν οργανισμό, όχι πλεονέκτημα. Επιπλέον, τα περισσότερα σύνθετα όργανα έχουν αλληλεξάρτηση με άλλα σύνθετα όργανα που επιτρέπουν τη σωστή λειτουργία. Αυτές οι σχέσεις πρέπει επίσης να υπάρχουν ταυτόχρονα.
8. Τα πιο σύνθετα φαινόμενα που είναι γνωστά στην επιστήμη βρίσκονται σε ζωντανά συστήματα. Λεπτομερείς μελέτες διαφόρων ζώων έχουν αποκαλύψει επίσης φυσικό εξοπλισμό και δυνατότητες που δεν μπορούν καν να αντιγραφούν από τους καλύτερους σχεδιαστές του κόσμου χρησιμοποιώντας τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες. Παραδείγματα περιλαμβάνουν τα μικροσκοπικά και αξιόπιστα συστήματα σόναρ των δελφινιών, των φάλαινων και των φαλαινών, το ραντάρ με διαμόρφωση συχνότητας και το σύστημα διακρίσεων των νυχτερίδων, οι αεροδυναμικές ικανότητες και η αποτελεσματικότητα του κολιμπρί, τα συστήματα ελέγχου, η εσωτερική βαλλιστική και ο θάλαμος καύσης του σκαθαριού βομβαρδιστή, το ακριβές και περιττό σύστημα πλοήγησης της αρκτικής tern και οι δυνατότητες αυτοεπιδιόρθωσης σχεδόν όλων των μορφών ζωής. Όλα τα στοιχεία δείχνουν "έξυπνο σχέδιο", όχι τυχαίες διαδικασίες.
9. Όλα τα ζωντανά είδη είναι πλήρως ανεπτυγμένα και τα όργανά τους είναι πλήρως ανεπτυγμένα. Δεν υπάρχουν ζωντανές σαύρες με φτερά, φτερά ποδιών ή καρδιές με 3 θαλάμες. Εάν οι εξελικτικές διαδικασίες ήταν ο κανόνας, αυτές οι ενδιάμεσες μορφές ανάπτυξης θα έπρεπε να είναι παρατηρήσιμες σε όλη τη φύση. Αντ' αυτού, είναι ανύπαρκτοι.
10. Όλα τα ζωντανά πλάσματα χωρίζονται σε ξεχωριστούς τύπους. Θα έπρεπε να υπάρχουν μυριάδες μεταβατικά, μη-ταξινομημένα πλάσματα αν η εξέλιξη ήταν ο κανόνας. Δεν υπάρχουν άμεσες αποδείξεις ότι οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα ζώων ή φυτών προέκυψε από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη ομάδα.
11. Το δημιουργημένο είδος παρατηρείται μόνο να πηγαίνει σε εξαφάνιση, ποτέ να μην εμφανίζεται.
12. Το αρχείο απολιθωμάτων δεν περιέχει μεταβατικές μορφές ζώων, μόνο εξαφανισμένες μορφές. Η καταγραφή απολιθωμάτων έχει μελετηθεί τόσο διεξοδικά που είναι ασφαλές να συναχθεί το συμπέρασμα ότι τα υποτιθέμενα «κενά» ή «λείποντες σύνδεσμοι» δεν θα βρεθούν ποτέ.
13. Το λεγόμενο «εξελικτικό δέντρο» δεν έχει κορμό. Στο παλαιότερο μέρος του απολιθωμάτων (γενικά το ιζηματογενές στρώμα της Κάμβριας), η ζωή εμφανίζεται ξαφνικά, πολύπλοκη, διαφοροποιημένη και πλήρως ανεπτυγμένη.
14. Τα έντομα δεν έχουν γνωστούς εξελικτικούς προγόνους.
15. Πολλές διαφορετικές μορφές ζωής εξαρτώνται πλήρως η μία από την άλλη (συμβιωτικές σχέσεις). Ακόμα και τα μέλη της οικογένειας μελισσών, που αποτελείται από τη βασίλισσα, εργάτες και drones, είναι αλληλεξάρτηση. Εάν ένα μέλος κάθε αλληλοεξαρτώμενης ομάδας εξελιχθεί πρώτο, δεν θα μπορούσε να επιβιώσει. Καθώς όλα τα μέλη αυτών των ομάδων έχουν επιβιώσει, πρέπει να έχουν δημιουργηθεί ταυτόχρονα. Η μόνη πιθανή απάντηση για την ύπαρξή τους είναι ο «έξυπνος σχεδιασμός».
16. Είναι αδύνατο να συλλάβεις μια εξελικτική διαδικασία που οδηγεί σε σεξουαλική αναπαραγωγή. Τα συμπληρωματικά ανδρικά και γυναικεία συστήματα πρέπει να έχουν εξελιχθεί πλήρως και ανεξάρτητα σε κάθε στάδιο την ίδια ακριβώς ώρα και τόπο. Τα εκατομμύρια μηχανικών και χημικών διεργασιών, καθώς και τα πρότυπα συμπεριφοράς και τα φυσικά χαρακτηριστικά, θα έπρεπε να είναι συμβατά. Ακόμα και κορυφαίοι εξελικτικοί παραδέχονται ότι δεν μπορούν να το εξηγήσουν αυτό.
17. Ο ανθρώπινος λόγος και οι γλώσσες δεν εξελίχθηκαν – στην πραγματικότητα η καλύτερη απόδειξη είναι ότι οι γλώσσες «εξελίσσονται». Ο λόγος είναι μοναδικά ανθρώπινος. Επιπλέον, μελέτες 36 τεκμηριωμένων περιπτώσεων παιδιών που μεγάλωσαν χωρίς ανθρώπινη επαφή δείχνουν ότι η ομιλία φαίνεται να μαθαίνεται μόνο από άλλους ανθρώπους. Προφανώς, οι άνθρωποι δεν μιλάνε αυτόματα. Εάν ναι, οι πρώτοι άνθρωποι πρέπει να έχουν προικιστεί με μια ικανότητα ομιλίας (έξυπνη εισροή). Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η ομιλία έχει εξελιχθεί.
18. Οι κώδικες και τα προγράμματα (DNA και ο γενετικός κώδικας) παράγονται μόνο από νοημοσύνη. Δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ φυσική διαδικασία για την παραγωγή ενός προγράμματος.
19. Η ύπαρξη ομοιότητας μεταξύ διαφορετικών μορφών ζωής υποδηλώνει έναν κοινό σχεδιαστή, όχι έναν κοινό πρόγονο. Δεν θα υποθέσει κανείς, για παράδειγμα, ότι ένα υποβρύχιο εξελίχθηκε σε «αμφίβιο» υδροπλάνο, το οποίο με τη σειρά του εξελίχθηκε σε επιβατικό αεροπλάνο. Όλα μπορεί να έχουν κοινά χαρακτηριστικά όπως έλικες, κινητήρες εσωτερικής καύσης και μεταλλικά πλαίσια – αλλά αυτό είναι απλά μια ένδειξη ενός κοινού ευφυούς σχεδιαστή (άνθρωπου), όχι ενός κοινού προγόνου (το υποβρύχιο).
20. Υπάρχουν πολλές μονοκύτταρες μορφές ζωής, αλλά δεν υπάρχουν γνωστές μορφές ζωής με 2, 3, 4 ή 5 κύτταρα, και οι μορφές ζωής με 6 έως 20 κύτταρα είναι παράσιτα. Εάν συμβεί εξέλιξη, θα πρέπει να βρει κανείς πολλές μορφές ζωής με 2 έως 20 κύτταρα ως μεταβατικές μορφές μεταξύ μονοκύτταρων και πολυκύτταρων οργανισμών.
21. Καθώς αναπτύσσεται ένα έμβρυο, δεν επαναλαμβάνει μια εξελικτική ακολουθία. Παρόλο που είναι ευρέως γνωστό ότι ο Ernst Haeckel, ο οποίος διαδόθηκε αυτή την πεποίθηση, παραποίησε σκόπιμα τα σχέδιά του, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στα τρέχοντα εγχειρίδια βιολογίας.
22. Δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ επαληθευμένη μορφή εξωγήινης ζωής κανενός είδους. Εάν η ζωή εξελίχθηκε στη Γη, θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον απλές μορφές ζωής, όπως μικρόβια, θα είχαν βρεθεί από τα περίτεχνα πειράματα που στάλθηκαν στη Σελήνη και τον Άρη.
23. Οι πιθηκάνθρωποι δεν υπήρξαν ποτέ. Τώρα αναγνωρίζεται ότι ο "άνθρωπος του Piltdown" ήταν απάτη. Η μόνη απόδειξη για τον "άνθρωπο της Νεμπράσκα" αποδείχθηκε ότι ήταν δόντι γουρουνιού. Ο Ευγένιος Μπουμπουά παραδέχτηκε σαράντα χρόνια αφότου ανακάλυψε τον "άνθρωπο της Ιάβας" ότι ήταν απλά ένας μεγάλος γίβββωνα. Τα κρανία του "άνθρωπου του Πεκίνου" θεωρούνται πλέον από πολλούς να είναι τα απομεινάρια των πιθήκων, η ταξινόμηση Homo erectus θεωρείται από τους περισσότερους ειδικούς ως μια κατηγορία που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε δημιουργηθεί.
24. Τα ιζηματογενή στρώματα της γης εναποτέθηκαν γρήγορα, όχι αργά για εκατομμύρια χρόνια. Δεν υπάρχουν ενδείξεις διάβρωσης μεταξύ των στρωμάτων. Η ύπαρξη απολιθωμάτων υπαγορεύει μια ξαφνική εναπόθεση ιζημάτων. Τα απολιθώματα «Πολυστρικά» (αυτά που εκτείνονται σε πολλαπλά στρώματα) μπορούν να εξηγηθούν μόνο με γρήγορη ταφή σε πολλαπλά ιζηματογενή στρώματα που ήταν υγροποιημένα ή μαλακά εκείνη την εποχή. Τα «εκατομμύρια χρόνια» που αποδίδονται στα γεωλογικά στρώματα και το εξελικτικό δέντρο βασίζεται εξ ολοκλήρου σε αβάσιμες παραδοχές.
25. Οι μέθοδοι ραδιενεργών χρονολόγησης βασίζονται σε μια σειρά από αδοκίμαστες παραδοχές που παράγουν αποτελέσματα «γηρατειών». Προηγούμενες ατμοσφαιρικές συνθήκες, ηλιακή δραστηριότητα, η ηφαιστειακή δραστηριότητα, η κατάσταση του μαγνητικού πεδίου της γης, οι ρυθμοί διάσπασης ραδιενεργών στοιχείων και άλλοι παράγοντες είναι απλά άγνωστοι. Οι περισσότερες τεχνικές γνωριμίας δείχνουν ότι η γη είναι "νεαρή", όχι "παλιά".

Δρ. Walt Brown, Κέντρο Επιστημονικής Δημιουργίας








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις